Torbalı meydanda ayakkabı boyacılığı yapan İsmet Dingör 15 yaşında başladığı ayakkabı boyacılığını 80 yaşında olmasına rağmen hala yapıyor. Bütün hayatını ayakkabı boyacılığı yaparak kazanan Dingör boyacılık yaparak 5 çocuk büyüttü. 65 yıldır boya sandığı ile Torbalı sokaklarında dolaşan İsmet Dingör’ü ilçede tanımayan yok. Meydandan geçen herkesin selam verdiği Dingör, işine gösterdiği özen sayesinde bugünlere kadar geldiğini dile getirdi.

“MESLEĞİMİ SEVEREK YAPIYORUM”

Sabahın erken saatlerinde ikamet ettiği Çaybaşı’dan Torbalı sokaklarına geldiğini söyleyen Dingör, “Buradan kazandığım parayla, 5 evlat yetiştirdim. Ömrüm boyunca bayram demedim tatil demedim hep çalıştım mesleğimi ciddiye alarak severek yapıyorum. Rabbim de hamdolsun bana verdi. Ne iş yaparsanız yapın saygı duyarak, severek hakkıyla yapın o zaman mutlaka kazanacaksınız” dedi.  Son yıllarda kazancının da düştüğünü söyleyen Dingör, “Kazancı artık eskisi kadar yok. Ama kendimizi geçindirecek kadar kazanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMAYI BIRAKMAYI DÜŞÜNMÜYORUM”

80 yaşında olmasına rağmen çalışmaya deva edeceğini ifade eden İsmet Dingör, “Gücüm halen yerinde. Çalışmayı bırakmayı hiç düşünmedim. Gücüm el verdiğince çalışmaya devam edeceğim. Evde oturmak bana göre değil. Sevdiğim iş zaten, neden bırakayım? Burada arkadaşlarımla vakit geçiriyoruz. Hem işimi yapıyorum hem eğleniyorum. Bu caddede herkes benim arkadaşım herkesle iyi bir ilişkim var” diyerek sözlerini noktakladı. ÖMER DUR