Optik alanında Torbalı’da önemli ilklere imza atan Onur Optik, ilçeye çok önemli bir cihazı getirtti. Ülke genelinde bile sayılı optik mağazalarında bulunan bu cihaz ile artık birçok kolaylık sağlanacak. Odaklama Cihazı ile artık müşterilerine hizmet veren Onur Toklu odak cihazı sayesinde gözlük camının kişiye göre odaklanmasında sıfır hata sunduğunu belirtti. Bu cihazın en büyük özelliği doktorun hazırlamış olduğu reçeteyi vatandaşın göz odaklarına göre gözlük yapılmasını sağlaması.

MÜŞTERİLER ÇOK MEMNUN

Optik sektörüne büyük bir kolay ve yenilik getiren odak cihazı, gözlük camının kişiye göre odaklamasında sıfır hata sunuyor. Cihaz hakkında bilgi veren Onur Toklu odak cihazının kullanıcıların beğendiği çerçeveye göre göz odaklığını yüzde 100 doğrulukla ölçtüğünü bildirdi. Toklu, “Cihazda çok yüksek teknolojide bir fotoğraf makinesi var. Bu makine gözbebekleri algılıyor. Gözbebeklerinin mesafesini hesaplayarak seçilen çerçevenin en orantılı şekilde hazırlanmasını sağlıyor. Burada belirtilen sayısal verileri son teknolojik cam kesme makinemize giriyoruz. Böylelikle tamamıyla kusursuz bir gözlük camı ve gözlük hazırlanmış oluyor. Önceden böyle bir makinede gözlük yaptırmayan ama daha sonra bu makineden yararlanan vatandaşlarımız kullanım konforunu görüyorlar” dedi.

LENS TAKMAK İSTEYENLER İÇİN BÜYÜK KOLAYLIK

Açıklamalarını sürdüren Toklu, “Bazen cam numarası kalın olan vatandaşlar yüksek ücret verip inceltilmiş cam alıyorlar. Cam numarasını makineye girerek camın ne kadar ince olduğunu birebir onlara gösteriyoruz. Bu onlar için de büyük bir kolaylık. Ayrıca yine bazı müşterilerimiz renkli lens kullanmak istiyor ancak ‘Acaba bana yakışacak mı?’ tereddütlünde kalıyor. Biz bu makine ile vatandaşın fotoğrafını çekip, birçok lens firmasının kataloğundan lensleri denemeden, renkli lensleri gözlerine bir nevi photoshop gibi nasıl durduğunu gösteriyoruz. Aynı özelliği optik çerçeve ve güneş gözlüklerinde de yapabiliyoruz” dedi.