Torbalı’nın yıllardır unutulan mahallelerinden olan Pancar’da yapılan yatırımlarla yüzler gülmeye başladı. 3 yıldır hummalı bir hizmet atağının olduğu Pancar’da yazlık düğün salonundan, havuzlu kafeteryaya, park ve bahçelerden taziye evine kadar birçok alanda hizmet üretildi. Torbalı Belediyesi’nin 3 yılda milyonlarca liralık yatırım yaptığı Pancar’da aktif kurslar ve düzenlenen konser gibi etkinliklerle halk sosyalleşme fırsatı da buluyor. Bölgede yatırımların devam ettiği Pancar’da kısa süre içerisinde yazlık düğün salonu ve taziye evi kullanıma sunulacak. Öte yandan inşaatı tamamen biten, sadece çevre düzenleme işi kalan taziye evinin üst katı, özellikle kadınların kullanacağı kurs merkezi olacak.

DÜĞÜN SALONU VE TAZİYE EVİ HAZIR

Torbalı Belediyesi Pancar’a hizmet atağında bulunuyor. Vatandaşların talepleri ve seçim öncesi merhum Başkan İsmail Uygur’un sözleri doğrultusunda çalışmalarını hızlandıran belediye, yazlık düğün salonu ve taziye evini teslim etmek üzere. İki projede de çevre düzenlemesi işi kalırken, Yeni yollar ve parklar Pancar’a kazandırıldı. Ayrıca Pancar’ın girişinde bulunan büyük park da Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlendi. Bu parkın etrafına da Torbalı Belediyesi kauçuk kaplamalı yürüyüş yolu yapacak. Öte yandan Torbalı Belediyesi, birçok noktaya da spor aletleri yerleştirdi. Pancar’ın korkulu rüyalarından biri olan ve özellikle kış aylarında yaşanan su taşkınlarının da İZSU ile Torbalı Belediyesi ortak çalışması sonrası önüne geçildi. Dere ıslahlarının yapıldığı bölgedeki belediyeye ait arazilere de buğday ekildi. Ekilen buğdaylar una dönüştürülüp mahalledeki ihtiyaç sahiplerine pay edilecek.

VATANDAŞIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Pancar’da hizmetler bunlarla da sınırlı kalmadı. Meydan düzenlemesi, parke çalışması, oyun parkı çalışmalarının gerçekleştiği bölgeye, bir de vatandaşın sosyalleşmesi için kafeterya kazandırılıyor. Pancar meydandaki ağaçlık alanda inşaatı tamamlanan kafeteryanın önündeki havuz da çevre düzenlemesi kapsamında elden geçirilecek. Aydınlatma çalışmalarının da sürdürüldüğü mahallede ayrıca pilates, yoga, aerobik ve satranç kursları da aktif durumda. Yaz aylarında da futbol kursunun açıldığı Pancar’da ayrıca belediye bu yıl bir de festival düzenlemişti. Düzenlenen Pamuk Festivali’nde ünlü sanatçı Öykü Gürman sahne almıştı. Öte yandan vatandaş yapılan bu hizmetlerden dolayı Torbalı Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Her ne kadar taleplerimiz yapı-inşaat şeklinde olsa da belediyemiz bu isteklerimizin dışında hem kültürel hem sosyal hem de eğitim alanında çok güzel çalışmalar yapıyor. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı