Torbalı’ya konum olarak en yakın kırsal mahalleler arasında yer alan Özbey Mahallesi’ne ile Yeniköy Mahallesi’nin arasına kalker ocağı kurulacak. Aynı zamanda kırma ve eleme tesisinin de yapılacağı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilan edildi. Bugün konuyla ilgili Özbey sakinlerinin katıldığı bir halk toplantısı gerçekleşti. Sahadan etkilenecek olan Menderes Karakuyu Mahallesi sakinlerinin de katıldığı toplantıda ayrıca Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin de yer aldı. Firma temsilcileri ocakla ilgili sunum yaparken köylüler, ocağa karşı olduklarını ve bunun için yasal girişimlere başlayacaklarını kaydetti.

METROPOLİS’E 2 KM UZAKLIKTA

Özbey ve Yeniköy’e 3, Ahmetli’ye 7 kilometre mesafedeki kalker ocağının 12 ay boyunca çalışacağını ve bölgede bir kırma tesisinin yapılacağını ifade eden firma yetkililerine vatandaşlar tepki gösterdi.  Tarımla uğraşan mahalle sakinleri kalker ocağının hem doğaya hem de mahsullerine zarar vereceğini düşünerek olumsuz görüş belirtirken, firmanın ruhsatı aldığı öğrenildi. Yıllık ortalama tam 1 milyon 500 bin ton kalkerin üretileceği saha Metropolis Antik Kenti’ne de 2 kilometre yakınlıkta.

GİRGİN: YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ

Konuyla ilgili ilk olarak söz alan vatandaşlar, ‘Bölgede fazlasıyla maden ocağı var. Kesinlikle sizin anlattıklarınız gibi süreç işlemiyor. Bölgeden geçen kamyonların branda kullanacağını söylüyorsunuz hiçbiri kullanmıyor. Mahsuller zarar görüyor. Çiftçi mevcut ocaklar yüzünden perişan durumda. Size yalvarıyorum iptal edin projeyi” ifadelerini kullandı. Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin de, “ Yasal olarak ne yapılacaksa yapmaya hazırız. Herkes ekmeğinin peşinde. Ocaklarla doğacak sorunlar ortada. Mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı.