Daha 30 yaşındaydı Daha 30 yaşındaydı

İzmir'in geleneksel lezzeti olan söğüş artık Torbalı’da. Torbalı’da uzun yıllardır çorbacı olarak hizmet veren, ‘Çorbacılar Kralı’ lakaplı Hamit Usta’da kuzu kelle söğüş satılmaya başlandı. Sabahın ilk ışıklarından saat 20.00’a kadar müdavimleri ile buluşamaya başlayan söğüş, dileyene tabakta dileyene efsanesi olduğu özel lavaşta sunuluyor. Kuzu kellesinin çeşitli parçalarının haşlanması sonrası soğutulup parçalanarak soğan, maydanoz ve baharat ilavesiyle hazırlanan söğüş, Torbalı sakinleri tarafından çok sevilen, uğruna kilometrelerce yol yapılan bir lezzetti. Artık bu lezzeti, hünerli eller aracılığıyla Torbalı’da yemeye başlayan ilçe sakinleri, kısa sürede Çorbacı Hamit Usta’yı mesken edineceğe benziyor. Öte yandan dün itibariyle başlayan söğüş lezzetini deneyenler, Hamit Usta’ya tam not verdi

BU LEZZETİN BAĞIMLISI OLACAKSINIZ

Çorba ve kavurma servisine de bir yandan devam edecek olan Çorbacı Hamit Usta, Tepeköy Mahallesi bankalar meydanında yer alıyor. Söğüşün ne olduğunu ve nasıl hazırlandığını anlatan Hamit Gez, “Söğüş, kuzu kellenin belirli işlemlerden geçip, haşlanarak, ayıklanmasıyla elde edilir. Ayıklandığında, kellenin, dili, beyni, yanağı ve göz çevresi kalır. Kalan ürünler soğutulur, Özel lavaş içerisinde, maydanoz, mor soğan, domates, dil, yanak, beyin, karıştırılır… Kimyon ve limonla servise hazır hale getirilir. Bu lezzeti Torbalılılarla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“GÜNÜN HER SAATİNDE YENİLEBİLİR”

Söğüşün günün her saatinde yenilebileceğini, hatta İzmir’de insanların kahvaltıda yediklerini belirten Hamit Gez “İzmir’de söğüş, sadece gece değil sabah kahvaltısında da tüketiliyor. İnsanlar aperatif şeklinde değil daha çok doymak için tüketiyorlar. Yiyenler ve gelenler görecekler, söğüşümüzü yediklerine dükkandan mutlu bir şekilde ayrılacaklar. Söğüş servisimiz  dün itibariyle başladı” ifadelerinde bulundu.