EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Bahar Şenyurdusev, Torbalı’nın sanayi bölgesi ile öne çıktığını ifade etti. Yatırımcıların da bu nedenle Torbalı’ya yöneldiğini ifade eden Şenyurdusev, önemli açıklamalarda bulundu. İzmir’in üretim, sanayi ve turizm odaklı gelişme göstermiş bir şehir olduğunun altını çizen EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Bahar Şenyurdusev, “İzmir’in kıyı şeridine sahip olması, liman şehri olması, verimli tarım arazilerinin bulunması kentin turizm, sanayi ve üretim alanlarında gelişmesinde önemli paya sahiptir. Bunun yanı sıra, gerek demografik yapısı, gerekse yaşanabilir bir kent olarak kabul görmesi nedeni ile de öne çıkmaktadır.

Torbalı, Kemalpaşa, Çiğli, Menemen, Aliağa ilçeleri ön planda

İzmir’in Türkiye’nin konteyner hacmi bakımından yedinci, kargo tonajı bakımından on üçüncü büyük limanı niteliğinde de olduğunu belirten Şenyurdusev, “İzmir limanı aynı zamanda önemli bir yolcu limanı niteliğindedir. Liman şehri olması nedeni ile, sanayi ve tarım sektöründe üretilen ürünlerin sevkiyatının kolaylaşmasına bağlı olarak, kent genelinde önemli sanayi bölgeleri ve yatırımları önem kazanmaktadır. Kent genelinde Torbalı, Kemalpaşa, Çiğli, Menemen, Aliağa ilçeleri sanayi bölgeleri ile öne çıkıyor. Tarımsal anlamda da verimli tarım alanlarına sahip olan şehir, tarımsal ürün çeşitliliği ve tarıma dayalı sanayide de her dönem önemli bir yere sahip olmuştur.

CHP’den 18 Mart’a özel fener alayı CHP’den 18 Mart’a özel fener alayı

Tarım ve hayvancılık alanlarında da gelişim sağlanacak

Verimli tarım arazilerine sahip olan İzmir’de son dönemde, tarımsal kalkınma amaçlı olarak kooperatifleşmelerin yoğunlaştığı, tarım ve hayvancılık alanlarında çiftçiyi desteklemek amaçlı yatırımların yapıldığı, ata tohum uygulamalarına ağırlık verildiği gözleniyor. Buna bağlı olarak özellikle, Tire, Bayındır bölgesinde gerek tarım ve hayvancılığa yönelik, gerekse tarımsal sanayiye yönelik yatırımların arttığı gözleniyor. Planlı uygulamaların devamının sağlanması durumunda uzun vadede, tarım ve hayvancılık alanlarında da gelişim sağlanacak, gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarda İzmir’in tarımsal anlamda önemi artacak.