9 Ocak’ta yapılan Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası seçiminde yaşanan liste krizi seçimi tekrara götürmüştü. Gerçekleşen bu seçimde rakiplerinin aldığı oyun toplamından daha fazla oy alan Cıva İsmail Akman, her ne kadar mazbatasını alsa da seçim için ‘Tekrar’ kararı alınmıştı. 6 Mart tarihinde yeniden sandık başına gidecek olan şoför esnafından ilk defa oy istediğini belirten mevcut Oda Başkanı Cıva İsmail Akman, “5 defa oda seçimi için aday oldum. Bugüne kadar hiçbir üyemden oy istemedim. Kendileri benim başkan olmam yönünde irade gösterdiler. Ancak ben Cıva İsmail Akman olarak ilk defa üyelerimden, 9 Ocak’ta seçime gelip oy kullanan ve iradeleri gasp edilen 684 oda üyemizin iradelerine sahip çıkmak için oy istiyorum” dedi.

ÜYELERİMİZİN İRADESİ YOK SAYILDI

Seçim günü ve sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında ilk kez konuşan Başkan Akman, “9 Ocak tarihine kadar odamızın veri tabanında 1134 üyemiz gözüküyordu. 1000-2000 arası üyesi bulunan odaların yönetim kurulu üyeleri 9 kişiden oluşmak zorunda. Biz o gün 9 kişilik liste hazırladık. Ama İlçe Seçim Kurulu, hazirun listesinin 949 olduğunu gerekçe göstererek, listelerin 7’ye düşürülmesini istedi. Oda üyelerimizin 685’i seçime gelerek iradesini kullandı. 22 tane oy geçersiz sayıldı. Geçerli 663 oyun, 103’ünü Ali Rıza Çolak, 196’sını Musa Yukarı alırken biz 364’ünü aldık. Ben buradan oda üyelerime sesleniyorum: Değerli üyelerimiz, 9 Ocak tarihinde oy kullanana 685 üyemizin oyunu, hür iradesini Ankara’da dayısı olanlar iptal ettirdi. O gün, eşinden, çocuğundan vakit ayırıp demokrasi örneği gösteren 685 üyemizin bize ayırdığı süreye bile saygı duymadılar. Kendi istekleri üzerine 6 Mart tarihinde kongrenin tekrarlanması yönünde karar çıkarttılar” dedi.

AKMAN, İLK DEFA OY İSTEDİ

İlçe Seçim Kurulu’nun 9 kişiden oluşan yönetim kurulunun mazbatasını teslim ettiğini de belirten Akman, “Torbalı İlçe Seçim Kurulu, seçimde sonradan 9’dan düşürmek zorunda bırakıldığımız 7 kişilik yönetim kurulu üyesi listemize 2 yedek üyemizi ekleyip 9 kişilik yeni yönetimimizin mazbatasını da teslim etmişti. Ama Ankara’dan dayıları var ya, oradan bozdurdular. Şimdi 6 Mart 2022 günü seçim tekrarlanacak, o gün direk oy işlemine geçilecek. Öncesinde herhangi bir şey olmayacak. 949 üyemizden, o gün gelip 685 üyemizin hür iradesini yok sayan, üyelerimizin iradelerini çöpe atanlara en iyi cevabı vermelerini istiyorum. 5 dönemdir seçim kazanıyorum, bir kişiden daha oy istemedim ama şimdi 949 kişinin oyunu listemize istiyorum. 5 dakikalık da olsa o gün gelip oylarını kullansınlar. Allah her zaman doğruyla beraberdir” diyerek sözlerine son verdi.