Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde covid önlemleri alınarak  tedavi işlemleri sürdürülüyor. Virüsün bulaşma riskinin büyük olduğu kurumda, doktor ve yöneticiler destansı mücadele ile hastalarını kabul ediyor. Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, daha fazla hastaya bakmak için başvurusunu yaptı. Buna göre bir hekimin gün içinde 10 hastaya baktığı merkezde yüzde 50’lik artışla 5 Nisan’dan sonra günlük 15 hastaya bakılacak. 17 hekimin görev yaptığı merkezde, vatandaşın memnuniyeti ön planda tutulmaya devam ediliyor.

HER HASTADAN SONRA DEZENFEKTE İŞLEMİ

İki hasta arası dezenfekte, havalandırma gibi işlemlerin yapıldığı merkezde diş doktorları ise gelen hastaları özel koruyucu tulumlar giyerek müdahale ederek, şikâyetlerini dinliyor. Vatandaş için alınan tedbirler ile birlikte şuan Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde her doktor bir gün içerisinde 10 hastayı tedavi edebiliyor. Bazen bu sayı özel durumlarda artarken, tedbir hiçbir şekilde elden bırakılmıyor. 5 Nisan’dan sonra ise bu sayı 15’e çıkacak.

ACİL 7/24 AÇIK

Türkiye genelinde pandemi sebebiyle  bulaşı riskine bağlı olarak birçok diş hastanelerinde acil servisler gece kapalı tutuluyor. Torbalı diş hastanesinde filyasyonda görevlendirilmiş 6 hekimi ile kadrosu azalmış olmasına rağmen hekimler fedakarlık arz ederek gece acil nöbetlerine devam ediyor. Takdir edilen bu davranış, doktorların fedakarlığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Öte yandan hastaneye gelen hastaların tedavileri yapılırken koronavirüsten de korunması amacıyla uygulanan tedbirler sebebiyle Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki poliklinik ve acil serviste her gün ortalama 200 hastaya hizmet verilebiliyor.