Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen pazartesi akşamı lokantaların saat 07.00-19.00 saatleri arasında, 12 saat boyunca açık olacağını, müşteri kabul etmeye başlayacağını duyurmasından itibaren lokantacı esnafında heyecan yaratmıştı. İki gündür lokantalar, yüzde 50 kapasiteyle hizmet vermeye başlarken, müşterilerin de en az esnaf kadar heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı. Göveç Ev Yemekleri’nin hünerli ustası Hamit Gez, "Esnafın kararan yüzü, nihayet gülmeye başladı. Müşteriler, hasret kaldıkları tatlara hücum etti. En çok da çorbayı özlemişler. Bir vatandaş, çorbasını kaşıklarken,'"Sabah çorba içmeyi özlemişiz. Çok şükür çorbamıza kavuştuk!', ifadesini kullandı. Çok duygulandım" dedi.

BU SERBESTLİĞİ SUİİSTİMAL ETMEMEK LAZIM

İki gündür, öngörülen müşteri kapasitesi ölçüsünde çok büyük bir heyecanla hizmet vermeye başladıklarıını belirten Hamit Gez, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Esnaf olarak biz de bu ortamı özlemişiz. Hepimiz çok heyecanlıyız. Fevkalade bir durum yaşıyoruz. Lokantaların açılmasıyla birlikte olumlu dönüşler aldık. İçinde bulunduğumuz durum, toplum bilincini gerektiren bir durum haline geldi. Artık bu serbestliği suiistimal etmemek lazım. Hem esnaf tarafından, hem de müşteri kanadından... Eğer yanlış yaparsak, Haziranda yaşadıklarımızı tekrar yaşarsak, işin tadı kaçar; üçüncü kapanmayı kaldıramayız. "