İYİ Parti lideri Meral Akşener’in, "Rant kapılarıyla yandaşı zengin edip halkı fakirleştirenlere, 'Ben ekonomistim!' deyip ülkeyi borç bataklığına sürükleyenlere karşı Türkiye ekonomisine yeniden bolluk getirmek için, projelerimiz ve kadrolarımızla, hazırız, biz çözeriz” reklam kampanyası ses getirdi. Torbalı’daki gazetelerde de ‘Biz çözeriz’ reklamları dönerken bu durum parti tabanı ve kamuoyunda da heyecana neden oldu. İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Fatih Erkut, “Türkiye’de yaşanan bu sorunları, sıkıntıların hepsini, kadromuzla ve projelerimizle çözeriz” dedi.

Öte yandan Akşener bu kampanya için; şunları söylemişti:

* Bizim vizyonumuza ortak olmak için, hak ettiğimiz bir Türkiye'ye kavuşmak için, millet bizi çağırıyor! Türkiye'nin iyi ve cesur evlatları; Türkiye sahipsiz değil. Milletimiz çaresiz değil. Biz hazırız. Liyakatli kadrolarımızla, projelerimizle, çözümlerimizle; Biz hazırız.
* Evet, ekonomik kriz var. Ama kimse merak etmesin; Biz çözeriz! Evet, enflasyon var, pahalılık var. Ama kimse merak etmesin; biz çözeriz! Evet, yokluk var, yoksulluk var. Ama kimse merak etmesin; Biz çözeriz!
* Evet, haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik var. Ama kimse merak etmesin; Biz çözeriz! Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yok. Biz buradayız, ve evelallah hepsini çözeceğiz. Kimse endişe etmesin.