2015 yılında Torbalı’nın içinde bulunduğu İzmir Birinci Bölge’den seçilerek AK Parti İzmir milletvekili olan Torbalılı Mahmut Atilla Kaya, bu süreçte Torbalı’da çeşitli sözler vermişti. Kent genelinde gerçekleşen miting ve toplantılarda tapu, doğalgaz, yol çalışması ve İZBAN köprülerinin yıkılması gibi vaatler ise havada kalmıştı. Torbalı’da yaşayan İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Fatih Erkut, Atilla Kaya’ya bu vaatleri hatırlatıp, ilçe için verdiği sözleri tutmasını istedi. Erkut ayrıca 2021 devlet bütçesinden Torbalı’ya ne kadarlık pay düştüğünü de sordu.

TAPU SÖZLERİ NE OLDU?

Başlıklar halinde açıklamalarda bulunan Kaya’ya seçim döneminde kullandığı ‘Torbalı’nın Evladı’ sloganını hatırlatarak, “Torbalı’nın evladısın, sloganın bu. Milletvekili olduğun parti iktidar partisi. Ayrancılar’da 2015 ve 2018 yılında tapu için söz verdin. 2020’de tapu sorununu sorduk, 2021 oldu yine soruyoruz. Söz verdiğin tapular nerede? Özbey halkı da aynı sorunun yanıtını bekliyor. Her seçim dönemi sözü verilen Özbeylinin tapusu nerede? Ayrancılar’da 2021 yılında büyük mahallelerde hala doğalgaz ve internet yok. 2021 devlet bütçesi yapıldı. Torbalı bu bütçeden ne pay alıyor” ifadelerini kullandı.

KEMALPAŞA KAVŞAĞI NE OLDU?

Daha önce defalarca ‘İhale aşamasında’ denilen ancak bir çivi çakılmayan her gün binlerce araç sürücüsünün saç baş yolarak geçtiği, 1 dakikalık mesafeyi saatler içinde tamamlamak zorunda kaldığı Kipa yani Kemalpaşa Kavşağı için verilen sözü hatırlatan Erkut, “Bu kavşak neden hala yapılamadı? ‘Buraya battı çıktı yapılacak’ dediniz. Hadi bu maliyetli, uçan yol neden yapmadınız? Yıllar öncesinin asfaltı bulunan ‘2019 yılında tamamı asfaltlanacak’ şeklinde sözünü verdiğin İzmir Aydın Karayolu neden hala asfaltlanmadı. Bu yola geçen yaz mıcır döktünüz. Yine mıcır döküp ortalığı toza dumana mı katacaksınız? Belevi-Tire ara yolu yapıldı bir Torbalı sınırlarından geçen İzmir Aydın yolu yapılamadı.  Memleketi yazın toz duman içinde bıraktınız. Arabalarda çizikler içinde kaldı, insanlar hala mıcırlar yüzünden kaza yapıyor. Orada bir can solsa hesabını nasıl vereceksiniz?” dedi.

FETREK ÇAYI UNUTULDU MU?

Yüz milyonlarca lira harcanıp yarım bırakılan Fetrek Çayı diğer adıyla da Sultanlar Vadisi projesini hatırlatan İYİ Partili siyasetçi, “2021 yılında meşhur Fetrek Sultanlar Vadisi projesini bitirecek misiniz? 2019 seçimlerinden sonra arkana bakmadan dozerler şehri terk etti malum. Hani burada kanolarla çocuklar spor yapacaktı, yelken turizmine kazandırılacaktı bu alan? Hani adalar olacak İzmir burada nefes alacaktı? Bırakın İzmir’in burada nefes almasını biz 4 defa kokusunu ne olduğunu bilmediğimiz gazın kaynağını bulamadık. Biz kendi şehrimizde gaz kokuları soluyoruz İzmir nasıl nefes alacak burada.” Şeklinde konuştu.

YARIM BIRAKILAN BİNA HÜKÜMET KONAĞI OLSUN

AK Parti döneminde yapımı bitirilemeyen belediye hizmet binası için de açıklamalarda bulunan Erkut, “Bu bina çok güzel bir Hükümet Konağı olur. İçinde emniyet müdürlüğünden tutun da diğer kamu birimlerine kadar burada hizmet verir. Hem de Torbalı böyle bir yapıyı değerlendirmiş olur. Buraya harcanan para milletin parası. Torbalı’nın parasına Torbalı’nın evladının sahip çıkması lazım. 2020 yılında bununla alakalı girişimler oldu. Bunun önünü açın burayı Kaymakamlık alsın. Köprü altında kaymakamlık mı olur Allah aşkına? Millet orada rezillik çekiyor. Böyle bir yer varken neden değerlendirilmez? Geçmiş yıllarda AK Parti hükümeti hep ‘Bitirilemeyen binaları biz bitirdik’ derdi. Kendi binayı kendisi bitirsin. Biz başkasından bir şey istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Bu yıl Torbalı’ya hangi yatırımların yapılacağını soran Erkut, “2021 yılında böyle bir yatırım olacak mı? Hangi müjdelerle karşılaşacağız.

YAPAMIYORSAN BIRAK!

Açıklamalarını sürdüren Erkut, “Pandemi döneminde ilçenin evladı olduğunu söyleyen Mahmu Atilla Kaya kaç defa esnafın sorununu dinledi? Kaç defa onları ziyaret etti? Ne kadar esnafın yanında oldu? Esnafın yanında olmak, onları dinlemek zor olmasa gerek. Bunlar çok büyük sorunlar değil devlet için. Bunlar çok basit konular ama ne yazık ki siyasi bir çıkar uğruna her seçim dönemi söz verilen ama hiç yerine getirilmeyen bu konularla 2 dönemdir ilçe sakinlerini karşı karşıya bırakıyor. Ya ‘ben yapamıyorum, başaramıyorum’ Ya da ‘bu kadar yapabiliyorum’ desin Biz de teşekkür edelim. Biz ‘sen yapamıyorsun’ demiyoruz ki. Artık hizmet getiremiyorsan o zaman makamı meşgul etmenin anlamı yok.” dedi.

ATİLLA KAYA’NIN SON DÖNEMİNİ YAŞIYORUZ

AK Parti’ye Mahmut Atilla Kaya’nın zarar verdiğini ifade eden başarılı siyasetçi, “ Sonuçta ne kadar rakibimiz de olsa AK Parti bizim saygı duyduğumuz, ülkeyi yöneten bir parti. Onun için AK Parti’ye belki daha faydalı olacak insanlar var. Artık AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın Torbalı’ya faydalı olamadığını hep birlikte görüyoruz. O Torbalı’nın Evladı sloganının yok olup gittiğini, kendisine de artık ‘Güle güle Mahmut Atilla Kaya’ döneminin başladığının hatırlatalım. Belki bunu kimse kolay kolay söyleyemez. Çünkü Atilla Kaya’yı hepimiz biliyoruz. Bu açıklamalardan sonra onun bize karşı gelişecek hem siyasi hem de sosyal tavrını tahmin edebiliyoruz. Onun için bunu söylemekte de sıkıntı görmüyoruz. Bu dönem kendisinin Torbalı’ya faydalı olamadığı bir dönemi yaşıyoruz. Yani İzmir’in bir bütününe hizmet etme çabası içinde olsa, Karabağlar’a, Buca’ya bir hizmet götürse deriz ki ‘Hadi Torbalı biraz beklesin.’ Ama öyle bir durum da yok. İzmir’in hiçbir yerinde imzası yok. Sadece İzmir Büyükşehir Belediye başkanını yapmış olduğu eleştirilerle gündeme gelmeye çalışıyor. Kendi siyasi çizgisinin dışına çıktı. Bu dönem artık faydalı olamıyorsa ilçe de bunu görüyorsa bunu dile getirmenin faydalı olacağını düşünüyoruz. Artık Atilla Kaya’nın son dönemini görüyoruz. İnşallah son döneminde ilçeye faydalı olabilecek işler arasında bu saydığımız işleri yerin e getirir” diyerek sözlerini tamamladı.