"Kaliteli eğitim her çocuğun hakkıdır” anlayışıyla Türkiye genelinde 63 ilde 144 kampüs ile eğitim veren Bahçeşehir Koleji, 2022-23 eğitim öğretim yılı için 4-5-6- ve 7'inci sınıf öğrencilerine 19 Şubat'ta; 8-9-10 ve 11. sınıf öğrencilerine 26 Şubat'ta Torbalı’da Okula Kabul Sınavları düzenleyecek. Okula Kabul Sınavına Türkiye genelinde yoğun başvuru olmakta. İlçede eğitim çıtasını zirveye çıkaran, akademik başarısıyla öne çıkan Bahçeşehir Koleji, Okula Kabul Sınavında akademik başarıya göre eğitim fırsatı sunuyor. Global dünyada başarı kazanacak mezunlar yetiştirmeyi hedefleyen Bahçeşehir Koleji’nde, yoğunlaştırılmış yabancı dil programı, kişiye özgü öğretim modeli, STEM+A, kodlama ve robotik gibi 21. yüzyılın eğitim anlayışına uygun öğrenim hayatı sunuluyor.

SINAVLAR ÜCRETSİZ OLACAK

“Sınav ücretsiz olup, bu sınıflarda okuyan tüm okullardan öğrenciler katılabilecek. Sınava katılmak isteyen öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin sosyal medya hesaplarımızdan, 0(232) 855 66 61 – 62 telefon numaralarından veya Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü’ne gelerek sınav başvurularını yapmaları ve sınava giriş belgelerini almaları gerekmektedir” ifadelerinde bulunan Kampüs Müdürü Ufuk ÖZBAŞ; "Bu sınavın sonucunda başarılı olan öğrencilerimize Bahçeşehir Koleji'nin belirlediği oranlarda eğitim imkanı verilecektir. Türkiye genelinde bütün Bahçeşehir Kolejleri’nde aynı anda uygulanacak bu sınavlara katılım, öğrencilerimizin Türkiye genelindeki seviyelerini tespit edilebilmesi açısından önemli bir sınavdır. Sınav tüm öğrencilerin katılımına açık olmakla birlikte sınırlı sayıda kontenjan ayrılmıştır” dedi.

NEDEN  BAHÇEŞEHİR KOLEJİ?

Kampüs Müdürü Ufuk ÖZBAŞ, Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü’nün fiziki imkanlarını, eğitim sistemindeki uygulamalarını ve dünya okulu vizyonunu anlattı. ÖZBAŞ, “Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü öğrencilerine akademik, bilim, sanat, spor alanlarında ulusal - uluslararası başarılara imza atacakları şekilde eğitim ve öğretim veriyoruz. Bahçeşehir - Uğur eğitim kurumları “Dünya Okulu” vizyonu ile kaliteli eğitimin Türkiye'deki öncüsüdür. Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü bu vizyon ile 2015-2016 eğitim öğretim yılında Torbalı’da eğitime başladı. Tire, Bayındır, Selçuk, Gaziemir, Kemalpaşa gibi çevre ilçelerden de birçok öğrenciye eğitim olanağı sağlamaktayız. Kişiye özgü öğretim modeli, dijital eğitim, yoğunlaştırılmış yabancı dil eğitimi ve çift dilli eğitim anlayışı, mentor öğretmenlik sistemi, bilişsel düşünme becerilerine yönelik uygulamalar, etkin rehberlik hizmetleri, sanat, spor ve bilim faaliyetleri ile yeni nesil eğitim anlayışının öncüsü Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü, öğrencilerini 21. Yüzyıl becerileri ile donatarak yetiştiriyor. Bahçeşehir Koleji İzmir Güney Kampüsü, farklı öğrenme ortamları, özel donanımlı laboratuvarlar ve teknoloji sınıfları, bilim alanları, açık ve kapalı spor alanları, sanat atölyeleri, son teknoloji ile donatılmış eğitim alanlarıyla öğrencilere dünya standartlarında eğitim imkanları sunuyor” şeklinde konuştu.