Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yapılan ve ortaokuldan mezun olan öğrencilerin yerleşecekleri liselerin belirlendiği LGS, heyecanı başladı. Torbalı’da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 5’i özel toplam 36 okulda başlayan sınav 2 oturum halinde yapılacak. Birinci oturum 9.30-10.45 saatleri arasında Sözel Oturum, ikinci oturum ise 11.30-12.50 saatleri arasında Sayısal Oturum olacak.

TORBALI’DA YAKLAŞIK 3 BİN ÖĞRENCİ TER DÖKECEK

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 248 salonda 2 bin 987 öğrenci sınava girdi. Bununla birlikte özel gereksinimi bulunan 2 öğrenci de evde sınav hizmetinden faydalanıyor. Öte yandan tarım işçileri ya da herhangi bir nedenle ilçede misafir olarak bulunan öğrencilerin de sınava girebilmesi için 20 yedek salon hazır bulunduruldu.

700 KİŞİ GÖREV YAPACAK

248 asil, 20 yedek sınav salonunda, sınavın sorunsuz uygulanması için Torbalı Kaymakamlığınca 700 idareci, öğretmen, emniyet personeli ve yardımcı personel görevlendirildi. Öğrencilerin sınavı en rahat şekilde geçirmeleri için gerekli bütün tedbirlerin alınmasının yanında sınav salonlarının temizliğinden düzenine bütün düzenlemeler eksiksiz gerçekleştirildi. Toplam 90 sorudan oluşan sınavın sonuçları 30 Haziran’da açıklanacak ve onu takip eden günlerde tercih dönemi başlayacak.