Son günlerde gündemde olan ehliyet ücretlerinin artacağı ile ilgili haberler konusunda İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Tolga Abacı açıklamalarda bulundu. Yönetmeliklere göre, her yılın kasım ayında bir sonraki yılın maliyet ücretlerinin açıklandığını belirten Abacı; kurs ücretleri, sınav harçları ve vergilerle ehliyet ücretlerinin 10 bin TL'yi bulabileceğini söyledi. Sürücü kurslarında en az 5 personel çalıştırıldığını belirten Abacı, “2022 yılını zor şartlar altında geçirmeye çalıştık. Yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan güncelleme talebinde bulunduk ama kabul edilmedi. Önümüzdeki yılda ehliyet fiyatları zorunlu olarak artacak” dedi.. Öte yandan Türkiye’nin en büyük sürücü kursu olan Ege Sürücü Kursları, zamlardan etkilenilmemesi için ehliyet almak isteyenlerin hızlı davranmasını istedi.

ZAMSIZ FİYAT İÇİN SON DÖNEM

Torbalı’da bugüne kadar on binlerce kişiyi ehliyet sahibi yapan Özel Ege Sürücü Kursları, bu süreçte zamsız fiyatlarını sürdürüyor.  Ayrancılar’la birlikte 300 kişilik kontenjanıyla Türkiye’nin en büyük sürücü kursu olan Özel Ege 5 Sürücü Kursu, çok özel bir kampanya başlattı.  Kısa süre içerisinde kurs ve ehliyet harçlarına zamların geleceği gündemdeki yerini korurken Ege Sürücü Kursları, daha fazla kişinin mağdur olmaması adına ‘Zamsız son dönem’ kampanyası başlattı. Bu süreçte kayıt yapacak olan kursiyerleri çok avantajlı fiyatlarla ehliyet sahibi yapacak olan kurum yöneticileri, “Üst üste gelen zamlar bizleri kurs merkezlerinin fiyat yükseltmesini zorunlu kılacak. Biz, fiyatlarımızı bu süre içerisinde sabitledik. Ehliyet almak isteyenler elini çabuk tutsun. Zamsız fiyatlar için son dönem” ifadelerini kullandı.

EGE SÜRÜCÜ KURSLARINDAN ÇAĞRI

Yenilikleri, çağa ayak uydurması, taleplere karşılık vermesiyle Türkiye’nin en iyisi konumunda olan Ege Sürücü Kursları, ehliyet almak isteyenlere bir çağrıda bulundu. Kendi mülklerinde, yıllarca aynı adreste ve çoğu yıllardır bünyesinde bulunan donanımlı eğitmen kadrosuyla eğitimlerini sürdüren Özel Ege Sürücü Kursları, yükselen maliyetlere rağmen pratik derslerden de ödün vermiyor. Her adayı, hakkı olan direksiyon dersini tamamlamadan sınava sokmayan kurum, şimdi de gelecek olan büyük zam öncesi, sürücü adaylarının elini çabuk tutmasını istedi.