Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele önlemleri kapsamında 16 Mart'tan bu yana eğitimlerine ara vermek zorunda kalan sürücü kursları, alınacak önlemlerle yarından itibaren hizmet vermeye başlıyor. Torbalı’daki sürücü kursları bu kapsamda hazırlıklarını tamamladı. Ehliyet hayallerini ertelemek zorunda kalan kursiyerler için her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü Torbalı’da  kurslar ve araçlar bir bir dezenfekte edildi.

İKİ KURSİYER ARASI HAVALANDIRMA

Torbalı’daki kurs yöneticileri "Kurumların girişlerinde Sağlık Bakanlığının Kovid-19'la ilgili 14 kuralı içeren bilgilendirme levhaları yer alacak. Her kursiyer için yeterli sayıda maske, eldiven, dezenfektan seti ve ateş ölçerler olacak. Kursa kaydolmaya veya eğitime gelen kursiyerin ateşi ölçülecek, kendisine maske temin edilecek. Kayıt kabulde, teorik eğitimlerin yapıldığı sınıflarda 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına uyulacak. Dersliklerde, lavabolarda mutlaka sabitlenmiş dezenfektanlar bulundurulacak. Kantinler tamamen kapatılacak, çay bile demlemeyeceğiz. Bunun yerine şişe su verilecek. Eğitim araçları, eğitimden sonra dezenfekte edilecek. Eğitim araçlarında kesinlikle birebir eğitimler verilecek. Araçlarda cerrahi eldiven, maske ve dezenfektan hazır bulundurulacak. Usta öğretici maskesini ve eldivenini takacak, eğitim başlamadan önce aracı dezenfekte edecek. Gelen kursiyer cerrahi eldiven takacak veya direksiyon simidini ve vites topuzunu streç filmle kaplayacak. Eğitim bittikten sonra bunlar tekrar sökülecek. En az 10 dakika araç havalandırılıp bir sonraki kursiyere eğitim verilecek." İfadelerini kullandı

RİSKLER AZALTILIYOR

Direksiyon eğitimlerinde günde 1 kursiyere, 2 saat ders verileceğini, önerinin kabul edilmesi halinde bunun 4 saate kadar uzatılabileceğini dile getiren yöneticiler, "Bir günde, bir araçta en fazla 2 veya 4 kursiyer eğitim görecek. İnsan sirkülasyonu azaldığı için bulaşma riskini minimize etmiş olacağız." diye konuştu. Kurs idarecileri, sınavlarda ise araçta sürücü adayı, usta öğretici ve 2 komisyon görevlisi olmak üzere 4 kişi bulunduğunu kaydetti. Komisyon görevlisi sayısını 1'e indirmeyi önerdiklerini ifade eden iyöneticiler, "Böylece araçtaki kişi sayısı 3'e düşüyor. Bu da oluşabilecek riskleri ortadan kaldırmış oluyor." dedi.