Torbalı’da kısa süre önce kurulan ve geçtiğimiz haftalarda genel kurulu gerçekleşen Torbalı Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (TOKSED) yarın saat 20.00’da bir söyleşi düzenlenecek. Torbalı Belediyesi Sinema Salonunda gerçekleşecek olan söyleşini konusu ise ‘Dünden bugüne eğitim sorunları’. Torbalı’da yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren emekli ve faal öğretmenlerin konuşmacı olarak katılacağı panelin moderatörlüğünü ise TOKSED Başkanı Hayri Aktaş üstlenecek.

KONULAR BELLİ OLDU

Öte yandan konuşmacıların ele alacağı konular da belli oldu. Söyleşide konuşmacı olarak yer alacak olan Sosyolog İhsan Ergin,  Eğitim-Öğretimde Devletin Rolü ve Eğitimde özelleştirmenin geldiği noktayı ele alacak. Bir diğer konuşmacı olan emekli öğretmen Naci Daştan, Türkiye’de laik demokratik bilimsel eğitimin geldiği yerle ilgili görüşlerini sunacak. Emekli bir diğer öğretmen Fuat Akkaya da Kamu Emekçilerinin mücadele tarihinde günümüze kadar olan mücadele yol, yöntem ve örgütlenmeleri konusunu ele alacak. Tarihçi Dr. Yasin Kayış ise Cumhuriyet öneminde Eğitimim tarihsel gelişimi ve dönüm noktalarını örneklerle ele alacak.

Aytekin Özen, seçim mesaisini sürdürüyor Aytekin Özen, seçim mesaisini sürdürüyor

TOKSED’ DAVET

Tüm ilçe sakinlerini söyleşiye davet eden TOKSED Yönetim Kurulu Üyeleri, “Söyleşi için hazırlıklarımızı tamamladık. Sanırım ilçede ilk defa böyle bir konu ele alınacak. Biz TOKSED olarak Torbalı’da söyleşiler, paneller, tartışmalar düzenlemeye devam etmek istiyoruz. Bu ilk söyleşimiz olacak. Tümilçe sakinlerini söyleşimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.