İnci Sancak, Serpil Atlet, Arzu Gül, Meltem Cinstaş, Sevinç Özyatık, Aynur Şahin ve Zeynep Ergüven öncülüğünde kurulan Ege Engel Siz Yaşam Derneği, bugüne kadar engelli bireylere destek olmak amacıyla pek çok proje gerçekleştirdi. “Sevgi iyileştirir, sevginin önünde engel yoktur” mottosuyla yola çıkılan dernek, İzmir’deki orman yangınlarına karşı da kayıtsız kalamadı, yanan ormanların ağaçlandırılması için kolları sıvadı.

“UMUTLAR YEŞERECEK”

Dernek üyelerinin desteğiyle Ege Orman Vakfı işbirliğiyle, Torbalı Yeşilköy'de 1000 fidanlık "İyilik Kulübü Korusu" oluşturuldu. Dün düzenlenen törenle fidanlar toprakla buluştu. Dernek üyeleri ile çocuklarının katıldığı fidan dikimi şenlik havasında geçti. Dernek Başkanı İnci Sancak “Ormanlar tüm canlıları kucaklayan yuvamız, nefesimiz, anılarımız, gelecek ile bağımızdır. Tüm canlılar için engellelerden uzak güzel bir yaşam amaçlayan Ege Engel Siz Yaşam Derneği olarak doğayı seven büyük bir aileyiz” dedi.

İYİLİK KLÜBÜ KORUSU

Çocukların geleceğine değer veren gönüllüler ile gerçekleştirdikleri projenin önemine değinen Sancak “İnanıyoruz ki İyilik Klübü Korusu’nda büyüyen her fidan çocuklarımızın umutlarını, hayallerini yarınlara taşıyacaktır” diye konuştu. Sancak, fidan dikme etkinliğinde kendilerini yalnız bırakmayan, desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti. Karşıyaka Belediyesi'nin de fidan dikimine destek verdiği etkinlikte Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.