Efeler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin düzenlemiş olduğu etkinlik kapsamında Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayten Düzkantar, Torbalı’da “Mahremiyet ve Cinsel Eğitim” konulu seminer verdi. Dün Torbalı Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleşen seminer 09:30-12:30 ve 13:30-16:30 saatleri arasında olmak üzere iki oturum olarak gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu seminere, Torbalı Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Osman Sönmez ve kurum amirleri, Efeler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi eğitimcileri, ilçedeki okullarda çalışan rehber öğretmenleri, özel eğitimde çalışan eğitimciler ve psikologlar katıldı.

KURUM MÜDÜRÜNDEN DÜZKANTAR’A TEŞEKKÜR

 Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayten Düzkantar, özellikle çocuklarda ve engelli bireylerde mahremiyet ve cinsel eğitimin nasıl verileceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Soru-cevap şeklinde devam eden seminer sonrasında  Torbalı Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Osman Sönmez,  Doç. Dr. Ayten Düzkantar’a çiçek ve plaket takdim ederek açıklamalarda bulundu. Efeler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü, Saniye Özlem Yiğit yaptığı açıklamada “Kendi alanında uzman hocamız ilçemize gelerek çok anlamlı bir seminer verdi. Kendisine  Efeler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi adına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

YİĞİT: “MAHREMİYET KONUSU ÇOK ÖNEMLİ”

Açıklamalarını sürdüren Yiğit, “Mahremiyet konusu çok önemli ve muhakkak çocuklara kazandırılması gereken bir konu. Özellikle annelerin ve babaların bilinçli olması gerekiyor. Eğitimcilere de bu bilinci kazandırmada büyük sorumluluk düşmekte. Eğitimimizle bu konuya değinip alana katkı sunmak istedik. Herkesin faydalandığını ve önemli bilgiler edindiğini görmek bizim için mutluluk verici.  Değerli hocamız bizleri kırmayarak Eskişehir’den ilçemize geldi. Çocuklarımız ve engelli bireylerimizin bu konuda nasıl yetiştirileceği ve sorumluluklarımızı öğrenmek adına çok yararlı bir seminer oldu. Kurumumuz olarak bu tarz hassas konulara önem vermeye devam edeceğiz”   ifadelerini kullandı.