Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan Korona virüs ne yazık ki ülkemizde de can almaya devam ediyor. Merkezi Torbalı’da bulunan İzmir Eczane Teknisyenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Tek. Sadullah Atlı, hastalarla sürekli iç içe olan eczanelerin çalışma ortamının güvenliğinin sağlanması ve hastaların birbirine virüsü bulaştırmaması için alınacak önlemlerin çok önemli olduğunu söyleyerek “Yetkililerin uyarılarına harfiyen uyulmalı” dedi.

7/24 HİZMET VERİYORLAR

Virüsle ilgili açıklamalarda bulunan Atlı,  yetkililerin korona virüs salgınına yakalanan hastalarda kullanılacak aşının geliştirilmesinin sekiz ay ile bir yıl arasında sürebileceğini söylediklerine dikkati çekerek “İnsanlara düşen görev mümkün olduğunca dışarı çıkmamak, toplu yerlerden uzak durmak ve bu süreci kolay atlatabilmek için Sağlık Bakanlığımızın uyarılarına dikkat etmek gerekiyor” dedi. Atlı, tüm dünyada vatandaşa kesintisiz hizmet veren birkaç meslek grubu olduğunun altını çizerek, bunlardan birinin de eczaneler olduğunu söyledi. Deneyimli tekniker “Vatandaşa kesintisiz hizmet veren biz eczane teknisyenleri olarak, elimizden gelen her türlü gayreti ve özveriyi gösteriyoruz” dedi. Eczenelere maske ile girilmesi konusunda uyarılarda bulunan Atlı, “Biz sağlık ordusunun neferleri olarak 7/24 hizmet veriyoruz. Nefer olduğumuz için bu mücadelede ön cephede yer alıyoruz. Bu yüzden de vatandaşlarımızdan ricamız; eczanelere çok kalabalık olmayacak şekilde girmeleri ve gerekiyorsa maskelerini takmalılar” dedi.

MADDELER HALİNDE SIRALADI

Vatandaşlarda hapşırma, öksürme veya yüksek ateş varsa eczaneye maske takarak girmeleri konusunda uyarıda bulunan Atlı, aşağıdaki maddelere hem vatandaşlarımızın hem de eczane teknisyenlerimizin sağlığı için özen gösterilmesi gerektiğine vurgu yaparak, maddeleri şöyle sıraladı:

Eczane içerisinde uzun süre beklemeyin, içerisi kalabalıksa dışarıda bekleyin ve eczanede en fazla 3 kişiden fazla olmamasına özen gösterin,
Eczacının ve Eczane Teknisyeninin bulunduğu bankolardan yaklaşık 1 metre uzakta bekleyin,

Eczanedeki raflarla ve ürünlerle gereksiz el temasından kaçının ve lütfen sabırlı olun.

Ayrıca vatandaşlarımızın bilmesi gerekir ki; raporlu hastalar sadece raporlu ilaçlarını doktora gitmeden eczanelerimizden 3 aylık olarak alabilir. Raporu biten hastalarımız raporlarını yenilemek için hastanelere gitmeyecekler. Rapor tarihleri 31 Temmuz’a kadar uzadı. Raporu olmayan hastaların doktora gitmesi gerektiğinden bu konuda eczanelerde gereksiz iş yoğunluğuna neden olacak taleplerde bulunmamalarını önemle rica ediyoruz.

İzmir Eczane Teknisyenleri Derneği (İZETD) olarak, koronavirüsünün ülkemizi en az düzeyde etkilemesi için biz Eczane Teknisyenlerimize düşen görevleri en etkin bir biçimde yerine getirmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar ki, biz 1. basamak sağlık çalışanları olarak hizmetlerimiz 7/24 devam edecek, ilaca ulaşmada herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır.