Torbalı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekiplerinin ortak çalışması kapsamında Ayrancılar Mahallesi bölgesinde yoğun bir çalışma başlattı. Özellikle mahallenin ortasından geçen su kanalı, bazı duyarsız vatandaşlar tarafından plastik ve evsel atıkların atılmasıyla kirletilen bölge yetkililer tarafından temizlenmeye başlandı. İZSU Dereler Bakım Müdürlüğüne bağlı ekipler, kış mevsiminde sorun yaşanmaması için kolları sıvadı. Yapılan temizleme çalışmalarında tam 70 ton plastik ve evsel atık toplandığı bildirildi.

Yılın başından bu yana bölgede çalışma yürüten İZSU Dereler Müdürlüğü ekipleri, bölge halkına uyarılarda bulundu. 2 ekip halinde kanalda temizlik çalışmaları yapıldığını ifade eden İZSU Genel Müdür Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu, “Ayrancılar bölgesinde ekiplerimiz yoğun bir mesai harcıyor. Özellikle Ayrancılar mahallesinin tam ortasından geçen kanalın kirletilmesi bizleri üzüyor. Kış mevsimine hazır olması için çalışıyoruz. Lütfen çevredeki vatandaşlarımız duyarlı olup kanala çöp atmamalarını konusunda rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bölgede yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Dereler Bakım Şube Müdürü Onur Emrah Yıldız, “Kanalımız düzenli olarak temizlendiği gibi daha yoğun bir şekilde çalışmaya başladık. Bu bölgede her zaman temizlik yapılıyor. Kış ayında taşkınlara ve görüntü kirliliğine neden olmaması için çok çalışıyoruz” dedi.