Torbalı’nın saygın özel eğitim kurumlarından olan Özel Ege 5 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Farkındalık Haftasını çeşitlik etkinliklerle kutladı. Önemli farkındalık çalışmalarına da imza atan kurum, Kaymakam Ercan Öter’den Belediye Başkanı Mithat Tekin’e, Emniyet Müdürü Murat Muhittin Yener’den Başsavcı Mehmet Sin’e kadar birçok kamu kurum amirini bu hafta boyunca öğrencileriyle birlikte makamlarında ziyaret eden merkez, ‘Engelsiz bir kent’ için isteklerini belirtip, önerilerini sundu. Dünyanın her yerinde olan bütün engelli bireylerin sadece 10-16 Mayıs tarihinde değil her an bizlerle birlikte, bir farklılıkları olmadan fakat özel bireyler olarak hayata devam ettiklerini hatırlatan kurum yöneticileri sosyal çalışmalara da imza attı.

BALON ŞOVU ÖĞRENCİLERİ COŞTURDU

Kurum ziyaretlerinin yanı sıra engelli bireyler için de özel etkinliklere imza atan Özel Ege 5 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi özel öğrencilere unutamayacağı günler yaşattı. İllüzyon ve balon şovuna bu kapsamda imza atan Aybars Ay, öğrencilerin yüzünde tebessüm oluşturdu. Özel Ege 5 Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ferman Ardinç, Dünya Engelliler Farkındalık Haftası ile ilgili olarak, “Hayatın her alanında bulunmaları, herkes gibi ihtiyaçlarının özenle karşılanması gerektiğini dile getirdik. Her birey gibi sorunlarını dile getirmek için devlet kurumlarına, kişisel bakımları için berbere ve kuaföre, sosyal aktivite mekanlarına, kurslara gidebilmeliler. Bir annenin “Çocuğumun sesinden, görüntüsünden rahatsız oluyorlar...” düşüncesinden dolayı toplu taşımalara rahatça binememesi, AVM’lere gidip ihtiyacı doğrultusunda alışveriş yapamaması, bir çay bahçesinde oturup keyifle kahvesini içememesi ne demektir bilir misiniz?” dedi.

FARKINDA OLALIM, FARKINDALIK YARATALIM

Açıklamalarını sürdüren Ardinç, “Sosyal medya mecralarında duygusal sözlerle doldurduğumuz görselleri paylaşarak farkındalık yaratmaya çalışmak, dünyanın bir diğer ucunda yaşanan savaşlarda ölen insanlara üzülmekten başka bir şey değildir. Hayatın içinde engelli bireylerle birlikte yaşarken onlardan rahatsız olmadan, onları görmezden gelmeden, engellerini aşmalarına yardım ederek farkındalık yaratabiliriz. Böyle zamanlarda yapılması gerektiği gibi davranan insanlar da var. Her daim çocuklarımızın yanında olan Bekir Korkmaz ve ekibi, Erbay kuaför bütün öğrencilerimize her müşterisine verdiği özenle hizmet vermektedir. Bu sene de onların yanında olup yüzlerini gülümsettiler. Ayrıca çocuklarımıza yaptığı illüzyonuyla ,balon şovuyla ve bitmeyen çocuksu enerjisi ile hep yanımızda olan Aybars Ay’a teşekkür ederiz. Bu dünya çok büyük. Hep birlikte gülebiliriz, hep birlikte ağlayabiliriz, hep birlikte eğlenip hep birlikte acılarımızı paylaşabiliriz. Yeter ki farkında olalım, farkındalık yaratalım” ifadelerine yer verelim.