1Haziran günü başlayan yeni normalleşme sürecinde düğün ve nikah törenlerine izin verilmesi üzerine, evlenmek isteyen çiftler soluğu evlendirme dairelerinde ve düğün salonlarında aldı. Telefonların susmadığını, mekanı görmeye gelen çok sayıda çifti ağırladıklarını anlatan Torbalı’daki salon sahipleri, 17 aylık pandemi sürecinde sadece 55 gün çalışabildiklerini hatırlattı. "Bizim sektör, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında iş yapar, 8 ay yatar. Biz bu 4 ayı kaybettik mi, bir yılı kaybetmiş oluyoruz" dedi.

ZAM YAPMADILAR

Salon sahipleri bu yıl zam yapmadıklarını belirterek, "Fiyatlara hiç zam yapmadık. Pandemi öncesi fiyatları uyguluyoruz. Çünkü çiftlerimiz de, aileler de çok mağduriyet yaşadı. Çünkü düğün yapma kararını yeni alanların dışında, pandemi nedeniyle düğünü erteleyenlerin olduğu da unutulmamalı. İşletmeciler olarak, birbirimize destek olalım, çiftler de aileler de mağdur oldu dedik ve bu yıl hiç zam yapmadık." ifadelerini kullandı.

HALAY DA YOK İKRAM DA

Açıklamalarını sürdüren salon sahipleri, “Torbalı’daki düğün salonlarının yüzde 90'ında açık havada da düğün yapılıyor. Kır düğün bahçelerine rağbet çok fazla. Pandemi nedeniyle genellikle açık hava organizasyonları tercih ediliyor. İki günde yüzlerce telefon aldık, telefonlara yetişemedik. 50'den fazla çifti ağırladık, en az 25'inin kaydını yaptık. Geçen yıldan tecrübeliyiz; önümüzdeki süreçte de genelgeye harfiyen uyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. 1-15 Haziran arası düğünlerde ikram yok. Halay da yok. Göbek atmak da yok. Sadece gelin-damat oynayacak. Çok dikkatli davranmak zorundayız. Her mekanda HES kodu sorgulaması yapılacak, her masaya dezenfektan koyacağız. Tuvaletler, lavabolar, hijyenik olacak. 12 kişilik masalar, 7 kişilik oldu. Masalar arası mesafeyi 3 metre olarak artırdık." dedi