Doğasıyla ve havasıyla kendine hayran bırakan Torbalı’nın kırsal mahalleleri turizme kazandırılıyor. Bu anlamda Karaot Mahallesi’nde önemli bir girişimde bulunan Onat Pars, buradaki taş evler ve ağaç evlerle her hafta Türkiye’nin dört bir yanından insanların Torbalı’ya gelmesini sağlıyor. Özellikle pandemi ile birlikte doğaya kaçmalarda artış yaşanırken, Torbalı da bu noktalardan biri oldu. Günlük, haftalık, aylık olarak kiralanan Torbalı’daki bu evler, ormanın huzurunu yaşamak, kuşların cıvıltısı altında saatler geçirmek isteyenlerce tercih ediliyor. Rezarvasyon usulü hizmet veren bu evlerde konaklamak için insanlar birbiri ile yarışıyor. 250 ile 500 lira arasındaki fiyatlarla konaklamaların yapıldığı bu evlere çok yakında yenileri de eklenecek.

EKOLOJİK YAPILAR

Kışın karın yağdığı Torbalı’nın ender noktalarından olan Karaot’ta bu yıl kartpostallık manzaralar oluşturan şömineli evlere özellikle kent yaşamından kaçıp, kafa dinlemek isteyenler rağbet gösteriyor. Ailece kalınabilen bu evlerin bir kısmında ise iki aile de kalabiliyor. Nostaljik döşenmiş, tamamen kır yaşamından izler taşıyan bu evleri kiralamak için instagramdan ‘ağaçevizmir’ yazmak yeterli. Güler yüzlü işletme anlayışı ile Türkiye’nin dört bir tarafına hizmet veren Onat Pars, evleri ekolojik yapıları bozmadan turizme kazandırmış durumda.

SİNCAPLARLA BAŞ BAŞA KALIN

Doğa içerisindeki evlere tüm ilçe sakinlerini davet eden Pars, “İzmir’in birçok noktasında ağaç ve taş ev yatırımlarımız sürüyor. Çam ormanlarının, zeytin ağaçlarının içinde, önlerinde yeşil alan bulunan, keyifli yürüyüşler yapılabilecek, şömine, doğa, sincaplar ile baş başa kalacağınız mükemmel bir ortam sunmaktayız. Torbalı’ya 20 dakika, İzmir’e 40 dakikalık mesafede doğanın tam ortasında bulunan evlerimizden memnun kalacağınıza eminiz. Gelin, kendinize ait 1 çuval odun bırakılmış şöminenizin tadını çıkarın” dedi.