Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde covid önlemleri alınarak  tedavi işlemleri sürdürülüyor. Virüsün bulaşma riskinin büyük olduğu kurumda, doktor ve yöneticiler destansı mücadele ile hastalarını kabul ediyor. Kısa bir süre öncesine kadar sadece acil servisi açık olan Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde bu kapsam geçtiğimiz haftalarda genişletilmiş ve randevu ile hasta kabulü gerçekleşmişti.

HER HASTADAN SONRA DEZENFEKTE İŞLEMİ

İki hasta arası en az yarım saat dezenfekte, havalandırma gibi işlemlerin yapıldığı merkezde diş doktorları ise gelen hastaları özel koruyucu tulumlar giyerek müdahale ederek, şikâyetlerini dinliyor. Vatandaş için alınan tedbirler ile birlikte Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde her doktor bir gün içerisinde 10 hastayı tedavi edebiliyor. Bazen bu sayı özel durumlarda artarken, tedbir hiçbir şekilde elden bırakılmıyor.

ACİL 7/24 AÇIK

Türkiye genelinde pandemi sebebiyle  bulaşı riskine bağlı olarak birçok diş hastanelerinde acil servisler gece kapalı tutuluyor. Torbalı diş hastanesinde filyasyonda görevlendirilmiş 6 hekimi ile kadrosu azalmış olmasına rağmen hekimler fedakarlık arz ederek gece acil nöbetlerine devam ediyor. Takdir edilen bu davranış, doktorların fedakarlığını bir kez daha gözler önüne seriyor. Öte yandan hastaneye gelen hastaların tedavileri yapılırken koronavirüsten de korunması amacıyla uygulanan tedbirler sebebiyle Torbalı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki poliklinik ve acil serviste her gün ortalama 200 hastaya hizmet verilebiliyor.

DİŞ HEKİMLERİNDEN BÜYÜK FEDAKARLIK

Şuanda 15 diş doktorunun görev yaptığı merkezde sadece MHRS sistemi üzerinden gelen hastalara müdahale edilirken, acil biriminde ise haftanın yedi gün yirmi dört saati durumu öncelik gerektiren acil hastalar tedavi ediliyor. Hekimler diş hekimliği uygulamalarında virüsün bulaşma ihtimalinin en yüksek risk seviyesinde olması nedeni ile bakanlığın rehberi dikkate alınarak azami ölçülerde hastalara yardımcı olduklarını, yeterli olamadıkları tedaviler için hastalardan anlayışlı olmalarını beklediklerini ifade ediyorlar. Koronavirüs tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı merkezdeki tedavilerin süresinin normale dönmesini ve virüsün bir an evvel etkisini yitirmesi doktor ve merkez yöneticilerinin en büyük dileği. Öte yandan uzmanlar koronavirüs salgını sürecinde ağız ve diş tedavilerinde acil durum dışında merkeze gidilmemesi konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor.