Birçok düğün duyduk, gördük geçirdik. Herkesin kendine göre hayali vardır. Kırk gün kırk gece düğün efsaneleri hala konuşulmakta.

Siyasetçinin düğünü ise işte böyle olmalı. İlçemizde birçok siyasetçinin düğünü oldu ancak bu kadar geniş kapsamlı, ülkenin neredeyse dört bir yanından belediye başkanı ve Milletvekilinin katılım sağladığına tanık olduk. En önemlisi ise Selvi Kılıçdaroğlu’nun düğüne katılım sağlamasıydı.

Düğün eşle dostla olur, Sefer İpekli’nin bu kadar eşi ve dostu olduğuna tanıklık ettik.

Bunu sadece bir düğün olarak görmemeli aynı zamanda bir lansman toplantısıydı.

Sefer İpekli beni çok şaşırttı. Bu kadar piarının olduğunu öğrenmiş oldum. Sefer İpekli uzun zamandan beridir. Milletvekili olmak için canhıraş çalışıyor.

İlk duyduğum yıllarda ben dahil bir çok kişi aldırış etmedi, kendisinin bu şansı yakalayacağını hesaplamayı bırakın düşünmedik, hesabını bile yapmadık. Ancak kendisi geçtiğimiz seçim TBMM’de ki ceylan derili koltuğu kıl payı kaçırdı.

Yaklaşık 10 yıl öncesinde Ticaret Odası seçimleri vardı. Sefer İpek’li ile karşı karşıyaydık. İlçenin önde gelen siyasetçilerinden biri toplantıda dedi ki “Sefer İpekli’ye dikkat edin bu adam kafasına koyduğu her şeyi yapar ve başarıya ulaşır.”

Aradan geçen onca sene sonra düğüne katılım gösteren siyasetçileri görünce o kişinin bu sözü aklıma geldi.

Dönelim konumuza.

Sefer İpekli’ye de böyle bir düğün yakışırdı.

Bugün siyaset yapacağım vekil olacağım diyen yeni isimler duyuyorum, sadece ilçede parlamak ve tanınmakla olmuyor.

Sefer ipekli nasıl bir çalışma programı yaptı ki neredeyse hiçbir siyasi etkinliğe katılmayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu uzun yollar aşarak düğüne geldi. Partinin ağır isimleri Gürsel Tekin, Bülent Tezcan da…

Demek oluyor ki Sefer İpekli sadece siyaset değil dostluklar kurmuş. Düğün eşle dostla oluyorsa ne kadar insan biriktirdiğini de görmüş olduk.

Allah bu kurmuş olduğu dostlukları bozmasın, kendisi için hayırlı olan neyse o olsun.

Bu düğünden sonra Sefer İpekli’nin siyasi kariyeriyle ilgili konuşulanlar haliyle farklı olacaktır.

Ben bu kadar background’u olduğunu zannetmiyordum. Umarım birçok kişi aynı düşünce içerisindedir. Yarın sıralamada ki yeri kimseyi şaşırtmasın.

Sefer İpekli yıllardır ilmek ilmek işlemiş. Hem bir düğün aynı zamanda adeta bir lansman toplantısıydı.

MUHTARIM DİZLERİM AĞRIYOR YAĞMUR YAĞACAK..!

Uzun zaman oldu köşe yazısı yazmıyorum. Rahmetli İsmail Uygur için bir köşe yazısı yazacağım demiştim meclis seçiminden sonra. Sağlığında demediğini bırakmayan, sağda solda insanlığa yakışmayacak şeyler söyleyenlerin samimiyetsiz yazılarını ve paylaşımlarını görünce yazmamaya karar verdim. Kısaydı ama çok güzel anılarımız oldu. Allah rahmet eylesin.

Neyse biz yağmur konusuna dönelim.

Şimdi Torbalı Belediyesi bugün itibariyle Muhtar eğitim semineri ve istişare toplantısı için Bodruma yola çıkacak.

Çakırbeyli Muhtarı Sayın İbrahim Kabaca ise gerek köy meydanı gerekse Torbalının en ücra yerlerine giderek Torbalı Belediyesi hakkında yapmış olduğu mesnetsiz konuşmalar neticesinde toplantıya katılmama kararı almış olmalı ki Köylüyü Yağmur duasına çıkarıyor.

Ülkemizde bir kuraklık söz konusu Konya’da buğday hasadı yok gibi. İlçemizde ve bölgede zeytin verimi de düşük olacağı konuşulmakta.

Ancak bir hafta 10 günden beridir ulusal TV’lerde sağanak yağmurun yurdu etkisi altına alacağı konuşuluyor. Bu haberlerden ilham alan Kabaca toplantı krizini fırsata çevirmek adına köylüyü yağmur duasına çıkarmaya karar vermiş.

Sayın kabaca Köyün yaşlı çok saygıdeğer Çakırbeyli halkını Belediyeye karşı meydana toplamak yerine keşke bir otobüs tutup Ankara’ya TBMM’nin önüne götürseydin. İlçenin yöneticilerine karşı yaşlı vatandaşı siper edeceğine, rafa kaldırılan Gölet ve Baraj projesinin başlamasını sağlasaydın.

Ama jandarmayı meydana dikip halkı ilçenin idarecilerine karşı kışkırtmak senin için basit olanı değil mi?

Sala konusuna hiç girmiyorum. Soruşturmayı ise merak ediyorum..!

Bende biraz gündemi takip ettiğim için diyorum.

Aynı Kemal Sunal’ın “üçkağıtçı” filminde ki gibi “gitme Muhtar dizlerim ağrıyor yağmur yağacak.”

Şimdi bir empati yapalım Sayın Muhtarım İbrahim Kabaca.

Sen rahmetli İsmail Uygur’a bir lakap takmıştın. İsmail Uygur değil Uydur demiştin.

Ben sana lakap takacak karakterde değilim neticede seçilmiş birisin sana olmasa da seni seçene sandık iradesine saygım var.

Kemal Sunal’ın film ismini senin lakabın olarak yazsak ne kadar alınır ve kırılırsın.

Aslında ara verdiğim çay tadında programına uygun ama ilçede ki siyaseti germenin anlamı yok.

*