Karayolu İzmir Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir-Aydın yolu üzeri Ayrancılar-Kuşçuburun Mahalleleri arasında sathi kaplama çalışması başlattı. Son bir haftadır yol üzerinde devam eden sathi kaplama ne yazık ki bölgedeki vatandaşları toza dumana boğdu. Özellikle Ayrancılar bölgesinde yükselen toz, bölge halkını isyan ettirirken karayolundaki görüntü ise her geçen gün artıyor.

BÖLGE HALKI İSYAN ETTİ

Ayrancılar Türkmenköy bölgesinden Kuşçuburun Mahallesine kadar toplam 8 kilometrelik yol sathi kaplama çalışması yapılıyor. 1 hafta içerisinde tamamlanması beklenen çalışma sürücüleri ve çevredeki oturan vatandaşları zor durumda bıraktı. Sürücüler mıcır taşların sekmesiyle ön camların çatlamasına neden olurken, çevredeki vatandaşlar ise aşırı tozdan dolayı dışarıya çıkamaz oldu. Vatandaşlar, aşırı tozdan dolayı Torbalı Belediyesinden sulama desteği isterken, belediye yetkilileri ise Karayolları ekibinin sulamaya izin vermediğini belirtti. Sulama yapılması halinde sathi kaplamanın zarar görebileceğini ifade edildi.

BÜYÜK İDDİA

Her gün tozun yükselmesiyle artan şikayetler devam ederken bazı vatandaşlar durumu CİMER’e bildirdi. Bölge esnafının da zarar gördüğü çalışmada büyük bir iddia ortaya atıldı. Sathi kaplama çalışmasında kullanılan mıcır taşların önceden suyla yıkanması ve üzerindeki tozun alınması gerektiği, fakat suyla yıkama olmadığı için büyük bir toz dumanı oluştuğu çevredeki vatandaşlar tarafından belirtildi.