Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA Partisi) 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Ali Babacan, tek aday olduğu kongrede yeniden genel başkanlığa seçildi. Kongreye DEVA Partisi Torbalı İlçe Başkanı İlknur Demirtaş da katıldı. Kongrede konuşan Ali Babacan, 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Babacan, "Türkiye 2000'li yılların başında karanlık bir dönemden geçiyordu" dedi. "Benim o dönemde siyasete girmem bir bakıma bütün bu yaşananlara karşı bir isyandı. Siyasete girdim ve ülkemizi hak ettiği adalet, özgürlük ve refah seviyesine taşımak için ve 2001 krizinden çıkarmak için mücadele ettim" ifadelerini kullandı.

BABACAN’IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI

Kendi dönemini değerlendiren Babacan, "Liyakatlı kadrolarla çalıştım. Asla taviz vermedim. Tarihimizin en başarılı dönemine kısa süre de olsa hep beraber şahit olduk. Ülkemiz doğru politikalarla başarıdan başarıya koştu. Topyekun zenginleştik. Devletin hazinesini parayla, Merkez Bankası'nın kasalarını dövizle doldurduk" diye konuştu. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu da değerlendiren Ali Babacan, "Maalesef şimdi de bambaşka bir baskı dönemindeyiz. Adeta ezilenler iktidar gücünü eline alınca değişti. Başkalarını ezmeye başladılar. Üstelik bu kötü yönetim sonucunda ülkece fakirleştik" dedi. Babacan konuşmasında, "İşte bu yüzden sizlerle beraber yeniden siyasete dönüp ülkemizi hak ettiği demokrasiye ve refaha ulaşabilmesi için çalışmaya başladık. Şu anda beka beka dedikleri var ya, bir kişinin şahsi bekasına dönmüş durumda" ifadelerini de kullandı.

DEMİRTAŞ’TAN KONGRE AÇIKLAMASI

Kongre hakkında değerlendirmede bulunan DEVA Partisi Torbalı İlçe Başkanı İlknur Demirtaş, ““Büyük Kongremizi başarı ile geride bıraktık. Pandemi döneminde olmamıza rağmen gerçekten coşku ve umut dolu bir kongre gerçekleşti. Bu kongre ile seçimlere de hazır hale geldik. DEVA Partisi olarak yerelde ve genelde vatandaşlarımızın da destekleri ile Türkiye’nin bütün sorunlarını çözmeyi hedefliyoruz” dedi. Kongre’de Torbalı teşkilatı olarak da yer aldıklarını ifade eden Demirtaş, bundan sonraki süreçte sorumlulukların daha da arttığını, artık gece gündüz demeden çalışacaklarını, vatandaşların sorunlarının çözümü için iktidarı hedeflediklerini ifade etti. Öte yandan kongrede İl Başkanı Seda Kaya Ösen de divan kurulu üyeliğine seçildi.