İzmir'de 2013'te kadınların bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla başlatılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun 9'uncusu 19 Eylül'de 25 ülke ve 155 şehirde yapılacak. Torbalı’da da oluşumlarını tamamlayan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu üyeleri bugün  ilçede kent turu düzenleyecek. Beyaz Kafe önünde saat 18.00’da buluşacak olan kadınlar, kent genelini pedallayacak.

GEÇTİĞİMİZ YIL YAPILMAMIŞTI

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu her yıl bisiklet sürmenin bir kadını özgürleştirdiğini hatırlamak ve şehirde daha fazla kadının bisikletli ulaşımı seçmesini özendirmek için kadınlar tarafından kadınlar için düzenleniyor.  2013 yılında İzmir’de Sema Gür tarafından başlatılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2020 yılında koronavirüs salgını sebebiyle gerçekleştirilememişti.

BÜYÜK HEYECAN

Türkiye ve dünyanın birçok kadının katıldığı Süslü Kadınlar Bisiklet Turu için hazırlıklar tamamlandı. Torbalı Belediyesi’nin de destekleriyle gerçekleşecek olan tur için geniş güvenlik önlemleri alınacak.  2013 yılından bu yana yapılan sürüş 2021 yılında ‘Kadın Sokağa Çıkarsa Dünya Değişir’ sloganı ile devam etmesi birçok Torbalılı da heyecan yarattı.