İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu bugün Torbalı’da bir dizi ziyaret programları gerçekleştirdi. İlk olarak Torbalı Ticaret Odası’nı ziyaret eden Dervişoğlu daha sonra sırasıyla, Esnaf Odası, Şoförler Odasını ve Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Oda başkanları ile sohbet eden Dervişoğlu, sektör sorunlarını teker teker not aldı. Müsavat Dervişoğlu ziyaretler sonrasında ise Torbalı’da bulunan basın mensupları ile bir araya geldi. Soruları cevaplayan Dervişoğlu, gündeme ve yaklaşan seçime dair önemli açıklamalarda bulundu.

“ODA TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU”

Gazetecilerin sorunlarını da cevaplayan Dervişoğlu, “Bugün ziyaretimizi Torbalı’ya gerçekleştirdik. Oda temsilcileri ile bir araya gelerek sorunları dinledik ve öğrendik. Gittiğimiz yerlerde yeni sorunlarla karşılaşıyoruz. Ve bu sorunları notlarımıza alarak çözüm üretme konusunda gerekli çalışmalar yapıyoruz. Torbalı sanayi ve tarımın en önemli kentlerinden bir tanesi ve sorunların da oldukça fazla olduğu bir kent. Ama buralara gelmesek sorunun olduğunu bilemeyiz. Gidiyoruz ve öğreniyoruz” dedi.

“PAMUKYAZI YOLU…”

Açıklamalarını sürdüren Dervişoğlu, “İzmir’deki yerel yönetimlerden oldukça memnunuz. Evet bazı projelerden kaynaklı olumsuzluklar yaşanıyor ama niyetleri iyi biliyoruz. Çok şükür hiçbir yerel yönetim ile ya da bürokratla sorunum yok. Hepsi ile de aram iyi. Diğer partilerde olan başkanlarla  olsun milletvekilleri ile olsun hepsi ile anlaşıyoruz. Bu nedenle sorunların çözümü konusunda herkesten her şeyi istiyorum. Mesela Pamukyazı yolu. Mecliste gündeme getirdim. Konuyu Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne de Genel Müdürlüğü de ilettim. Çok kötü bir yol insanlar ölüyorsa bu yolda sorun var demektir. Nasıl bir mühendislik harikası anlamış değilim ama aynı sorun Ayrancılar girişindeki kavşakta da aynı sorun var. Sanki kavşak nasıl daha rahat kaza yapılabilir diye yapılmış” dedi.

“O SEÇİMDE ADAYA MÜDAHİL OLMADIM”

2019 yerel seçimlerine Torbalı’daki adaylık sürecine müdahil olup olmadığı konusunda sorulan soruya da cevap veren Dervişoğlu, “Seçimi Torbalı’da Millet İttifakı kazandı. Demek ki Millet İttifakı olarak doğru aday çıkarmışız. Ben süreçte kesinlikle hiç müdahil olmadım. Ama Rahmetli Başkan İsmail Uygur’un seçimi kazanacağından emindim” dedi. Açıklamalarını sürdüren Dervişoğlu, “Esnafın, çiftçinin sanayicinin çok ciddi sorunları var. Sorunlar grafikte gösteriliyor ama iş grafikte kalmıyor. Gençler ülkeyi terk ediyor. Çünkü geleceklerini Türkiye’de kazanamayacaklarını düşünüyorlar. Buna dur demek lazım. Bu da iyileştirilmiş geliştirilmiş parlamenter sistemle sağlanacak” ifadelerini kullandı

“BİZ BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ”

İYİ Parti’nin yükselişte olduğunu ifade eden Dervişoğlu, “Türkiye’nin her yerinde anketler yapılıyor. Biz de takip ediyoruz. Torbalı’da da yapılan anketleri takip ediyoruz. Çok fazla sorun var. Vatandaş da bizi kurtuluş olarak görüyor partimizi seçiyor. Biz inanıyoruz ki ilk seçimde birinci parti olacağız ve Genel Başkanımız Meral Akşener başbakanımız olacak. Biz tüm çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.