Depremin en çok vurduğu enkaz bölgesi olan Manavkuyu Mahallesi’ne Torbalı’nın Tepeköy Mahallesi’nden gelen 13 aile, kendisine depremzede süsü vererek görevlilerden çadır aldı. Çadırlarda yaşamaya başlayan aileler gelen yardımları toplamaya başladı. Akşam saatlerinde ise bir kamyonet getiren deprem simsarları toplanan yardımları araca yükleyip Torbalı’ya götürdü.

MAĞDUR VATANDAŞLARIN DİKKATİ OLAYI ÇÖZDÜ

Olay ise bölgede yaşayan ve depremden mağdur olan vatandaşların dikkati sayesinde aydınlandı. Deprem noktasındaki polis noktasına giden vatandaşlar, bu çadırlarda kalan aileleri tanımadıklarını ve mahallelerinden olmadıklarını iletti. Çadırlara gelen polis memurları şüphelilere yaptığı GBT kontrolünde şahısların bölgede yaşamadığını ve Torbalı’nın Tepeköy Mahallesi’nden geldiklerini teyit etti. Bunun üzerine zanlılar hakkında işlem başlatıldı.

KART ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Dün İzmir Valiliği’nin kararı ile çadır kentlerde Kızılay, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin dışında hiçbir kurum kuruluşun yardım yapması yasaklanmıştı. Bugünden itibaren ise çadır kentlere kartlı geçiş zorunluluğu getirildi. Çadırlarda kalan vatandaşlara verilenler kartlar ile mağdur vatandaşlar dışından çadır kente kimse alınmayacak. Diğer yandan çadır kent bölgelerinde giriş ve çıkışlarında emniyet ekipleri güvenliği sağlıyor.