2 Temmuz Sivas Katliamının yıl dönümü nedeniyle Torbalı Anadolu Alevileri Derneği Başkanı Naci Daştan tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. Daştan, “2 Temmuz 1993`te Sivas`ta yaşanan ve "insanlık suçu" olarak tarihe geçen katliamın üzerinden tam 27 yıl geçti. 27yıldır yüreğimizi yakan Sivas katliamını gerçekleştirenleri ve katliamın sorumlularını kışkırtanları ve yine 27 yıldır katilleri koruyup kollayanları lanetliyoruz. Sivas katliamı, Türkiye`de yaşayan çeşitli inanç ve mezheplerden halklarımızın umudu ve aydınlık geleceği olan aydın, yazar ve sanatçıların da içinde olduğu 35 insanın ırkçı-gerici güçler tarafından katledilmesiyle insanlık tarihe "kara bir leke" ve büyük bir utanç olarak geçmiştir” dedi.

“SİVAS’IN IŞIĞI SÖNMEYECEK”

Daştan, “Sevinçler paylaşıldıkça çoğalır, acılar ise paylaşıldıkça azalır. Ancak bazı acılar vardır ki ne kadar paylaşılsa da dinmez. Sivas katliamının acısı da dinmeyecek. Türkülerini dinlediğimiz, şiirlerini okuduğumuz 33 can Sivas’ta yakıldı ama 33 canımızı yaşatmanın ve bu acıya boyun eğmemenin en önemli koşulu onları asla unutmamak, unutturmamaktır. Bizler asla yenilmeyeceğiz. Gücünü Hacı Bektaş’tan, Pir Sultan’dan, Nazımlar’dan, Denizler’den alanlar asla yenilmezler. Biz hep dik durduk ve hep dik duracağız. Herkes şunu bilsin ki Sivas’ın ışığı sönmeyecek. Yaşadığımız şu zor günlerden sonra aydınlığın görüldüğüne yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘KATLİAMLAR HALA DEVAM EDİYOR’

Katliamların bugün bile devam ettiğini belirten Daştan, “Sivas katliamı, tıpkı 1 Mayıs 77 katliamı, Malatya, Maraş, Çorum, Gazi Mahallesi ve Roboski katliamları gibi bilinçli bir şekilde karanlıkta bırakılmış, önceki katliamlar gibi, arkasındaki karanlık güçler bilinçli olarak açığa çıkarılmamış, katilleri korunarak yaşanan katliamlar unutturulmak istenmiştir.  Kerbela çöllerinden Sivas’a Sivas’tan Musul’a katliamlar devam ederken bugün bile Alevi vatandaşların evleri işaretlenmektedir, bugün hala ayrımcı, ırkçı-gerici politikalarını sürdürerek halkların kardeşliğini ve birliğini engellemek için ellerinden geleni yapmaya devam ettiklerinin açık bir göstergesidir” şeklinde konuştu.