Yaşayan Şehit Kütüphaneleri projesi Torbalı’da büyümeye devam ediyor. Ülke çapında bir hareket olan Yaşayan Şehit Kütüphaneleri projesi kapsamında Torbalı’da 7 kütüphane kuruldu. 6 tane daha kütüphane için kolları sıvayan Torbalı’daki gönüllüler bu kapsamda 2 kütüphane de Bayındır’daki okullara kazandırmıştı. Tamamen gönül esasına bağlı olarak kurulan kütüphanelerin en büyük eksiği kitap. Öğrencilerin seviyelerine uygun kitap için destek bekleyen ve İzmir Yaşayan Şehit Kütüphaneleri ismi ile sosyal medyada kitap bağışı kabul ediyor.

BELEDİYE DE DESTEKÇİ OLDU

Şehit Teğmen Serdar Genç İlkokulu, Hasan Salih  Çetinel Ortaokulu, Torbalı Atatürk Anadolu Lisesi, Bayındır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Toki Mehmet Akif Ersoy  Ortaokulu, Bayındır Ülfet Onart Anadolu Lisesi, Şehit Çavuş Haydar Arda Erertingi  İlkokulu, Dirmil İlkokulu ve Torbalı Anadolu İmam Hatip liselerinde yaşayan şehir kütüphaneleri kuruldu. Okullarda şehitlerin anılarını yaşatmak amacıyla kurulan kütüphaneler destek bekliyor. Projenin Torbalı sorumlusu Akın Alparslan Parlak " Torbalı’da 7, Bayındır’da da 2 kütüphane kurduk. Ancak bazı kütüphanelerin eksikleri var. Bazı kütüphanelerimizin rafları boş kaldı. Kütüphaneler hazır ama kitap yok. Ayrıca kurmak istediğimiz bazı kütüphanelerin mobilya ihtiyaçları var. Belediye de sağ olsun bizlere destek oluyor. Şehitlerimiz anısına yapılan kütüphanelere destek bekliyoruz. Bize destek olmak isteyenler sosyal medyadan ulaşabilir" ifadelerini kullandı

YAŞAYAN ŞEHİT KÜTÜPHANELERİ

10 Kasım 2018 tarihinde Şenay Erdem tarafından başlatılan Yaşayan şehit kütüphaneleri projesi halk nezdinde gördüğü teveccühle büyük artış gösterdi. Proje kapsamında Türkiye genelinde 69 okulda kütüphaneler kuruldu. Kütüphane kapılarına vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizin resimleri giydiriliyor. Kütüphane rafları, okuma masaları ve zengin kitap içerikleri ile tam donanımlı kütüphaneler oluşturuluyor. Yaşayan şehit kütüphaneleri tamamen vatandaşlarımızın bağışlarıyla kuruluyor. Okulların aile birliklerine başvuran vatandaşlar okullarda Yaşayan Şehit Kütüphaneleri kurabiliyor veya mevcut kütüphanelerin fiziki koşullarını iyileştirici çalışmalara destek verebiliyor.