Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Risk Haritası'nın güncellenmesinin ardından yüksek risk grubundaki iller için Cumartesi günleri kısıtlaması tekrardan getirildi. İzmir'de de Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu kapsamda Torbalı'da yasaklar yeniden uygulanacak.

Erdoğan açıklamasında:
Çok yüksek grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerimizin sayısı maalesef nüfusumuzun yüzde 80'ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır. Yaptığımız değerlendirmeler bütün bunlar ışığında şu hususları milletimizle bugün paylaşma kararı aldık.

Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21 ve sabah 5 olarak haftanın her günü devam edecek. Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması artık Cumartesi ve Pazar günü olarak sürecektir."

Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek. Ramazan boyunca kafe ve restoranlar sadece paket servis ile alış veriş yapabilecek.