İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Okula Giriş ve Bursluluk Sınavı 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar için Doğa Kolejinin tüm kampüslerinde pandemi kuralları gözetilerek uygulandı. Sınava katılan öğrenciler, başarıları oranında %100’e varan burs desteği alabilecek. Yoğun ilgi ve başvuru alan bursluluk sınavı Torbalı Kampüsü’nde de uygulandı. Covid-19 salgını sürerken, dünyada tüm yaşam ve sektörler pandemi gerçeğine göre şekilleniyor. Pandemi koşullarını kesintisiz eğitim anlayışıyla değerlendiren İTÜ ETA Vakfı Torbalı Doğa Koleji, bursluluk sınavlarını yoğun ilgiyle tamamladı. “Maske, mesafe ve hijyen” kurallarına göre sırayla içeri alınan öğrenciler, %100 burslu eğitim için sınavda ter döktü.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN EĞİTİM, FIRSAT EŞİTLİĞİ VE BURSLARIMIZ

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza LÜLE, gösterilen ilgiyi veli memnuniyetine bağladı. Lüle: Memnuniyet güvene dönüştü. İTÜ’nün itici gücüyle, zengin içeriğimiz ve seçkin eğitimcilerle çocuklarımıza ve geleceğimize hizmet ediyoruz.  Tüm akademisyen ve öğretmenlere, kampüs kontenjanlarına göre burs veriyoruz. Bir de bursu alanlar var. Başarılı öğrencilerin %100’e varan burs desteği, nitelikli eğitimde fırsat eşitliğini de getiriyor.  Birleşmiş Milletler gibi önder yapıların, Bakanlığımızın düsturları bize yön veriyor.

“YÜZDE YÜZ’E VARAN BURS OLANAĞININ HEDEFİ, FIRSAT EŞİTLİĞİDİR”

Ali Rıza Lüle, her seviyede öğrencinin, hem ortaokul hem de lise eğitiminde erişebileceği bursları, eğitimde fırsat eşitliğinin temeli olarak yorumladı. Lüle, “UNESCO’nun Incheon Bildirisi, “Kapsayıcı, Eşit, Kaliteli Eğitime ve Herkes İçin Hayat Boyu Öğrenmeye Doğru” başlığı ile kabul edilmiştir.

Fırsat eşitliği anlayışı, başarının ödüllendirilmesi ile buluşunca bursluluk sınavlarımızın değeri ortaya çıkıyor” dedi.