Torbalı’da zaman zaman 40 dereceyi bulan hava sıcaklığı bunaltınca özellikle küçük çocuklar serinlemek için farklı yöntemlere başvuruyor. Sıcak havanın etkisinden kurtulmak amacıyla çocuklar parklarda bulunan süs havuzlarında serinlemeyi tercih ediyorlar. Birçok parkta bulunan ve içerisinde ışıklandırma sistemi olan havuzlar tehlike saçıyor. Bu havuzların bakımı temizliği yapılmasına rağmen elektrik aksamından kaçak olması durumunda havuza girenleri büyük tehlikeler bekliyor. Torbalı’da son dönemde başlayan meydan düzenlemeleri nedeniyle her mahallede yer alan süs havuzların çocukların uğrak mekânları haline geldi.

TEHLİKE SAÇIYOR

Yurt genelinde süs havuzlarında yaşanan ölümlü olaylar nedeniyle yetkililer de tedirgin. Gerekli önlemlerin alınmasına rağmen çocukların süs havuzlarına girmemesi için aileler de uyarılıyor.  Bu alanlardaki süs havuzları birçok tehlike saçıyor. Havuzlarda aydınlatma için kullanılan elektrik aksamının yol açabileceği kazalar ve su fıskiyelerinin demir başlıkları adeta kazaya davetiye çıkarıyor. Ayrıca bu havuzların içerisin temizlenmemesi de bu alanların hastalık saçmalarına neden oluyor.

ELEKTRİK KAÇAĞI OLABİLİR

Torbalı Belediyesi, kavşak ve meydanlardaki dekoratif süs havuzlarının kenarlarına, havuzlara girmenin tehlikeli olduğu konusunda zaman zaman uyarlarda bulunuyor. Kavşak ve meydanlardaki dekoratif havuzların, çocuklar tarafından yüzme havuzu gibi kullanılması nedeniyle, havuz kenarlarına çocukların dikkatini çekmeye yönelik uyarı levhaları yerleştirildi. Yetkililer, ailelerin çocuklarını süs havuzlarından uzak tutmaları gerektiğini belirterek, bakımları periyodik olarak yapılmasına karşın, süs havuzlarına girilmesinin tehlikeli olduğu kaydedildi. Havuzlarda yaşanabilecek elektrik akımı ile birlikte havuza girmenin ölümle sonuçlanabileceğini ifade eden yetkililer, “Her olasılığı dikkate almamız gerekiyor. Havuzlarda elektrik kaçakları her zaman mümkündür. Çocuklarımızı hem boğulma tehlikesinden hem de olası elektrik kaçaklarından korumak için kent içindeki süs havuzlarından uzak tutmalıyız” değerlendirmesinde bulundu.