İtü Eta Vakfı Torbalı Doğa Koleji’nin t-MBA Liderlik Akademisi organizasyonunun Filiz Arabacı Kılıç önderliğinde yapılan Girişimcilik ve İnovasyon Seminerleri’nin bu yılki konuğu; TOBB’daki en genç kurul başkanı olan TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Süleyman Çınar(27) oldu. Çınar bu organizasyonda girişimci adayı liselilerle buluştu.

UFKUNUZU HER ZAMAN AÇIK TUTUN

Yaklaşık 2 saat süren seminerde Süleyman Çınar gençlere “gündelik hayatınızda çevrenizi iyi gözlemleyin ve kendinize her zaman bunun daha iyisi ne olabilir? Gibi sorular sorun. Bu sizlerin ufkunu açacak; düşünce gücünüzü ve problem çözme yetinizi geliştirecektir. Sorunları izleyin, tespitlerde bulunun ve çözümü için kafa yorun, çözüm projelerinizi tasarlayıp insanlara,büyüklerinize ve gerekli mercilere anlatın. Böylece hem gelecekte daha çözümcü bir nesil olacaktır ve sorunlar çözülmeye başlayacaktır.

BAŞARISIZLIK GÜZEL TECRÜBEDİR

Çınar, “Birçok başarılı girişimcinin hayat hikayesine baktığınızda defalarca işleri batırdığını görürsünüz. Ama her başarısızlık; hatalarınızı görmenize ve tekrarlamamanıza vesile olur. Denemekten korkmayın.”

KARİYERİNİZİ PLANLAYIN

Çınar, “Ben çocukluğumdan beri her zaman kariyerimi planlayan bir insan oldum. Ama en önemlisi yaşadığım alanlara hizmet etme isteğimdi, yanlışları veya eksikleri düzeltme isteğimdi. Bu yolumdan hiç vazgeçmedim yanlışa yanlış, doğruya doğru diyen bir adam oldum. Kariyerimi de planlarken realist bir şekilde karakterim doğrultusunda belirledim.” dedi. Çınar ayrıca, “Siz hedefinizi koydunuz çalışmaya başladınız, eğer samimi iseniz, çalışıyorsanız ve menfaat amacı gütmeden hizmet etmeye çalışıyorsanız tabanınız ve ekibiniz kendiliğinden oluşmaya başlıyor. Ben çıktığım yolda bunları yaşıyorum ve gördüğüm sonuç, başarı ekip işidir, bir elin nesi var iki elin sesi var.” dedi.