Torbalı’da yaşayan Kalburcu Ailesi, zor günlerden geçiyor. 9 yaşındaki kızları Hazal Kalburcu’nun 3 ay önce yaşadığı karın ağrısıyla hayatları çileye dönen aile, kendilerine uzatılacak destek elini bekliyor. 3 ay önce şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden Hazal Kalburcu’nun sinsi bir hastalık olan lenf kanserine yakalandığı tespit edildi. Kısa sürede başlanan tedavide önemli bir gelişme yaşanmazken bu süreçte Minik Hazal bir operasyon geçirirken, 3 dönem de kemoterapi aldı.

DESTEK BEKLİYORLAR

Şimdilerde 4.kemoterapi tedavisi başlayan Hazal Kalburcu’nun annesi Gamze Kalburcu kızıyla hastanelerde kalırken, işsiz baba Kemal Kalburcu da evde diğer çocuklarına bakıyor. Zaman zaman hurda toplayan ancak çocuklarına bakma sorumluluğu nedeniyle bunu da tam olarak yapamayan baba Kalburcu çaresiz bir şekilde ailesine yetmeye çalışıyor. İlaç ve tedavi masrafları her ne kadar SGK tarafından karşılansa da ailenin ulaşım, konaklama ve diğer ihtiyaçları için de elde avuçta bir şey kalmadı.

HAZAL İYİ BESLENEMİYOR

Kendilerine kaymakamlık, belediye gibi kurumlardan uzatılacak eli beklediklerini ifade eden anne Gamze Kalburcu, “Kızım bir hafta evde iki hafta hastanede kalıyor. Ben onun başında duruyorum. Hal böyle olunca diğer çocuklara da eşim bakıyor. Maddi olarak çok zor durumdayız. Hazal’ın iyi beslenmesi lazım ancak çoğu zaman tencerede ne kaynatacağımızı düşünüyoruz. Yardıma ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.