Torbalı’da yaşayan Basri Yıldırım, borçları nedeniyle hayatına son vermişti. Yıldırım’ın ölümü tüm Türkiye’de geniş yankı uyandırdı. Siyasetçiler de bu konu hakkında sessiz kalmazken bir açıklama da CHP kesiminden geldi. CHP sözcüsü Faik Öztrak,yaptığı açıklamada Torbalı'da son yaşanan intihar olayına da değindi.

Öztrak şunları ifade etti. 

"Pek çok vatandaşımızı virüs değil, şahsım hükümetinin ilgisizliği ve sahipsizlik yaşamdan koparıp aldı.  İzmir'in Torbalı ilçesinden çok acı bir haber aldık. 46 yaşında 3 çocuk babası bir çiftçimiz yaşamına son verdi. Sebep? Ödeyemediği borçlar. Çiftçimiz tarlasını satmasına rağmen borçlarını ödeyememiş, gerdiği bunalım nedeniyle yaşamına son verdi. Gerçek işsizliğin söylendiğinden çok daha fazla olduğunu TUİK kabullenmek zorunda kaldı.

TUİK gerçekten işsiz olana işsiz diyememiş, onun yerine atıl iş gücü demiş. Haftada 40 saatten az çalışan ama bir işi var görünenleri, çalışmaya hazır olduğu halde iş aramayanları da içeren gerçek işsiz sayısı son 1 yılda 2 milyon 918 bin kişi artarak 10 milyon 219 bin kişiye çıkmış.

TUİK bu rakamları nedense kendisi açıklamıyor. Verdiği oranlardan biz hesaplamak zorunda kalıyoruz. Rakamlara bu kadar takla attırmaya, gerçekleri bu kadar karartmaya ne gerek var? Yine karartılan verilerden, gerçekten çalışan sayısını, yani haftada 40 saatten fazla çalışanların sayısını hesapladığımızda, felaket bir durumla karşı karşıyayız. Gerçekten işi olanların sayısı, son bir yılda 1 milyon 254 bin kişi azalarak, 25 milyon 86 bine inmiş. Genç işsizliği ise ülkemizin kanayan yarası…

Her 100 gencimizden 27’si işsiz. Bu tüm Şubat ayları itibariyle, en yüksek genç işsizlik oranı. Türkiye’de işsizlerimiz iş bulamıyor. İş bulan da düşük ücretle sınanıyor.