CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Ednan Arslan, Torbalı'daki başkanvekilliği seçimini değerlendirdi, "Torbalı'da CHP bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğimiz için mutluyuz ama yine fire verdiğimiz için üzgünüz. Parti aidiyeti gereği, o arkadaşların da adayımıza oy vermelerini beklerdik" dedi. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise AK Parti'yi hedef aldı: Etik olarak aday çıkarmamaları gerekirdi. Atilla Sertel ise, "Rahmetli başkanın hatıralarına saygı duyarak oy kullanan meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı

ARSLAN: SEÇİLEN BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ

Aynı zamanda PM üyesi olan Ednan Arslan, şunları söyledi: "Rahmetli başkanımızın İsmail Uygur'un vefatından sonra Torbalı'da meclis üyeleri sandığa gitti. Kazandığımız için Kazandığımız için mutluyuz.  Fire verdiğimiz için de çok üzgünüz. Demek ki bazı arkadaşlar mazeret üretmişler. Oysa parti aidiyeti çok önemlidir. Onların da seçildikleri parti olan CHP'nin adayına, kendi yol arkadaşlarına oy vermelerini beklerdik. Bu saatten sonra bunun hesaplarına girecek değiliz. Rahmetli başkanımızın bıraktığı yerden Torbalı'da hizmete devam edeceğiz. Yeni başkanımız Mithat Tekin'e başarılar diliyorum. Seçilen başkanımızın yanındayız, vekillerimizle, Büyükşehir'imizle..."

POLAT: SİYASİ ETİĞE UYULMADIĞI İÇİN ÜZGÜNÜM

CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi İzmir Milletvekili Mahir Polat ise görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

"Torbalı'da seçimin kazanılması önemliydi. Sonuçta kazandık, mutluyuz. Fakat beklerdim ki, CHP'li bir belediye olan Torbalı'da siyasi etik olarak AK Parti'nin aday çıkarmaması gerekirdi. Siyasi etiğe uyulmadığı için, bu açıdan da çok üzgünüm."

SERTEL: RAHMETLİ BAŞKANIMIZIN HATIRALARINA SAYGI DUYAN ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in görüşleri ise şöyle:

"Torbalı'da İsmail Uygur başkanımızın vefatının ardından iktidar partisinin hiç hak etmediği halde aday çıkarması, ilçede herkesi olumsuz etkiledi. Bu hiç etik bir hareket değildi. Bu arada İsmail Uygur'a saygıyla, onun hatıralarına saygı duyarak oyunu kullanan meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu hareket, Başkan İsmail Uygur'un kabrinde rahat uyumasını sağlayacaktır.

"SINDIR: SEÇİMİN İYİLİK VE YARAR GETİRMESİ TEMENİSİYLE...

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, seçim sonuçlarıyla ilgili "Torbalı Belediye Meclisi'nce Belediye Başkanlığı görevine seçilen yol arkadaşımız Mithat Tekin'i tebrik eder, görevinde başarılar dilerim. Seçimin iyilikler ve yararlar getirmesi temennisiyle. Bir kez daha rahmetli belediye başkanımız İsmail Uygur’a Allah’tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

BAKAN: SÜRECİN SİYASETEN DOĞRU YÖNETİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise "Bizim Torbalı Belediye Meclisi'nde 18 arkadaşımız vardı, 17 oy aldık" dedi ve ekledi:

"Dolayısıyla bir kişi fire verdik. Sürecin siyaseten doğru yönetildiğini düşünüyorum.İl başkanı, Büyükşehir başkanı, milletvekilleri, sağduyulu, parti aidiyeti taşıyan meclis üyeleri, üzerlerine düşeni yaptı. Aslında yaşanan süreç, etik olmayan bir süreçti. Rahmetli İsmail Uygur'un vefatından doğan boşlukta o makama aday göstermemeleri gerekiyordu. Cephede kaybettikleri savaşı, masada kazanmaya çalıştılar. Etik de değil, ahlaki de değil. Rahmetli Ahmet Piriştina'nın vefatından sonra AK Parti, Büyükşehir'de aday göstermemişti. O günden uzun bir süre sonra gördük ki, siyasi ahlak sorunu yaşıyorlar. Sonuçta, seçmenin iradesi, mecliste de gerçekleşti."