Son zamanlarda üst üste yapılan zamlar vatandaşın belini bükerken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 81 ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı basın açıklamasıyla zamlara ve ekonomik krize tepki gösterdi. İzmir’de konuya ilişkin yapılan basın açıklaması CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından il binası önünde gerçekleştirilirken, aralarında Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin’in de bulunduğu CHP'li belediye başkanları da açıklamaya katıldı. Basın açıklamasını CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel okurken, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları da eylemde yer aldı. Açıklamada; ekonomik krize vurgu yapan İl Başkanı Deniz Yücel, erken seçim çağrısında da bulundu.

‘MİLYONLAR AÇLIKLA BOĞUŞUYOR’

‘Ülke olarak derin bir ekonomik buhranın içinden geçiyoruz’ diyerek konuşmasına başlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Tam üç yıl önce, 2018 yılının Temmuz ayında, ucube tek adam rejiminin resmen yürürlüğe girmesiyle birlikte, yaşadığımız ekonomik krizin şiddeti arttı. Kriz vatandaşlarımızın canını daha çok yakar hale geldi. Şahsım hükümetinin, halkı COVİD-19 salgınıyla mücadelede yalnız bırakmasının ardından da bu kriz tam bir buhrana dönüştü. Geldiğimiz noktada milyonlarca emekçi, memur, çiftçi, emekli, esnaf, öğrenci buhranın ortasında yaşam mücadelesi veriyor. Milyonlar işsizlikle, hayat pahalılığıyla, yoksullukla, borçlulukla ve maalesef açlıkla boğuşuyor” diye konuştu.

BAŞKAN TEKİN’DEN PAYLAŞIM

Öte yandan buradan bir fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaşan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Ülke olarak içerisinde bulunduğumuz ekonomik buhran ve iktidarın dayattığı zamlar ile ilgili partimiz 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçe Başkanımız Erol Günaydın ile birlikte İzmir İl Başkanlığımızın düzenlediği basın açıklamasına katılıp destek verdik.” ifadelerini kullandı.