2014 yılında yine Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından Alevi vatandaşların ibadetlerini rahat ve uygun şekilde yapabilmeleri adına Torbalı’ya kazandırılan Torbalı Âşık Mahzuni Şerif Cem ve Kültür Evi’ne Torbalı Belediyesi destek olmaya devam ediyor. Tüm halklara ve inançlara eşit hizmet politikası yürüten Torbalı Belediyesi bu kapsamda, Cemevinin talebi olan otopark ve bahçe düzenlemesi yanı sıra kuruma bir de gençlik merkezi kazandırdı. Önümüzdeki haftalarda da kütüphane ve bölümü için çalışmalarda bulunacak olan belediyeye ve Başkan Uygur’a Torbalı Aşık Mahzuni Şerif Cem ve Kültür Evi’nden teşekkür geldi.

KÜTÜPHANE YAPILACAK

Torbalı Anadolu Alevileri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından yönetilen cemevine 400 metrekarelik otopark ve geniş çevre kazandıran Torbalı Belediyesi ayrıca kurumun talebi olan gençlik merkezi için de çalışmaları tamamladı. Kütüphane için de çalışmalara ilerleyen günlerde start verecek olan belediyeye katkılarından dolayı teşekkür eden Torbalı Anadolu Alevileri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Naci Daştan, “Torbalı Aşık Mahzuni Şerif Cem ne Kültür Evi olarak tüm isteklerimizi hemen yerine getiren başta Başkan İsmail Uygur olmak üzere tüm Torbalı Belediyesi çalışanlarına” teşekkür ederiz dedi.

DAŞTAN’DAN AÇIKLAMA

Derneğin yönetim kurulu adına açıklamalarda bulunan Daştan, “2014 yılında Torbalı Belediyesi tarafından yapılarak başkan İsmail Uygur yönetimince Torbalı Anadolu Alevileri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’mize 25 yıllığına devredilen Torbalı Âşık Mahzuni Şerif Cem Evi ve Kültür Merkezi olarak yoğun bir şekilde faaliyetlerimize devam ediyoruz. Torbalı Belediyesi’nin el değiştirmesinden sonra yeniden yönetime gelen Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ve Belediye Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özkan Yıldız aralık ayında cem evimizi ziyarete gelip eksiklerimiz olup olmadığını sordu. Bu görüşmeler sonucunda cem evinin bahçesinin genişletilip kenarlarının ağaçlandırılması, arka tarafta bulunan ancak kullanılmayan terasın kapatılarak gençlik merkezi yapılması gibi isteklerimize hemen olumlu yanıt verilerek yapım işeri tamamlandı.  Ayrıca bahçenin bir köşesine, yukarıda bulunan kütüphanenin aşağıya indirilmesi için bir kapalı alan yapılması talebimize de olumlu yanıt geldi. Bu alanda kütüphane ile birlikte internet hizmeti de verilecektir” ifadelerini kullandı.