Torbalı Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik sık operasyon düzenlediği Çaybaşı Yeni Mahalle'de yaşayan Roman vatandaşlar zehir tacirlerine karşı isyan bayrağı açtı. Mahallede uyuşturucu satışı yapan bir aileyle yaşanan silahlı çatışmalar 4 kişinin yaralanmasına sebep olurken mahalleli Emniyet Müdürlüğü'nün araya girmesiyle derin nefes aldı. Uyuşturucu satışına izin vermeyeceklerini aktaran mahalleli 'Roman mahalleleri uyuşturucunun merkezi'dir şeklinde gündeme gelmek istemediklerini dile getirdi.

ÇAYBAŞI UYUŞTURUCUYA KARŞI

Yaşanan olayla ilgili arabuluculuk faaliyeti içerisinde olduklarını ifade eden İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, Roman gençlerin uyuşturucu satışına karşı koydukları bu tavrın örnek olmasını istediklerini vurguladı. Cıstır, “Geleceğimiz çocuklarımızın kötü etkinlenmesini istemiyoruz. Zaten ayrımcılığa uğruyoruz. Gerek Çaybaşı'nın gerek Roman mahallelerinin bu başlıkta anılmasını istemiyoruz. Burada uyuşturucu satışına büyük bir karşı duruş var. Roman Mahallelerine Emniyetin ilgilendiği kadar İş ve İşçi Bulma Kurumu da ilgilense belki de çaresizlikten bu insanlar bu yollara düşmezler. Kendi içimizde hem uyuşturucu kullanılmasına hem de satılmasının engellenmesine karşı bir birlik var. Ancak bu çatışmasız olmalı, ikna süreçleriyle orta yol bulunmalı. Biz bir ikna süreci başlattık Emniyet Müdürlüğü'de bizi yalnız bırakmadı.Artık 'Roman Mahalleleri uyuşturucunun merkezidir' cümlesiyle gündeme gelmek istemiyoruz.” diye konuştu.

GENÇLERİMİZ PERİŞAN

Mahalle halkının ve gençlerin Çaybaşı Mahallesi'nde  uyuşturucu satışına karşı bir duruş sergilediğini aktaran Çaybaşı Mahalle Muhtarı Bülent Ateş,  "Mahallenin huzuru, çocuklarımızın iyi yetişmesi ve kötü örnek olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Gül gibi gençlerimiz bu uyuşturucu belası yüzünden cezaevlerinde. Bir resmi kuruma gittiğimizde Roman halkı olarak uyuşturucu satışıyla gündeme gelmek, etiketlenmek istemiyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz ve mahalle sakinlerimiz burada uyuşturucu satışından çok huzursuz. Gençlerimiz perişan. Tek temennimiz burada bunun son olması ve mahalle sakinlerinin huzurla yaşamaları" diye konuştu.

SADECE İŞ, HUZUR İSTİYORUZ

Mahallede uyuşturucu satışını Çaybaşı Mahalle Muhtarı Bülent Ateş ve mahalleli olarak engellemek istediklerini söyleyen mahalle sakinleri, satışın engellenmesine yönelik 10 yaşından 60 yaşına kadar herkesin seferber olduğunu aktardı. Roman halkı olarak satışını yaptırmamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen ismini vermek istemeyen mahalle sakini, “Biz ekmeğimizi taştan çıkaran insanlarız. Ama tarlada ama çapa da para kazanıyoruz. İncir, zeytin toplamaya günlük yevmiyeli gidiyoruz. Çaybaşı herkesin gözünde uyuşturucu satan, hırsızlık yapan bir toplum olarak görünüyor. Fakat biz öyle insanlar değiliz. Bayrağını vatanını seven insanlarız. Bununla ilgili yapmamız gereken her şeyi yaptık, bundan sonra olayla Emniyet Müdürlüğümüz ilgilenecek. Temennimiz huzurlu düzgün bir hayat yaşamak. Biz sadece iş ve aş istiyoruz. Huzur istiyoruz.” şeklinde konuştu.