Son aylarda koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren Torbalı esnafını yaralayan etkenlerden biri de Torbalı Belediyesi’nin çarşıdan taşınması oldu. 30 Ekim’de gerçekleşen İzmir Depremi’nde ağır hasar alan Torbalı Belediye binası tahliye edilmiş ve BKM’de hizmet vermeye başlamıştı. Bu tarihten sonra çarşı merkezde yoğunluk azalırken, bölge esnafı büyük sıkıntılarla boğuşmaya başladı. Belediyenin çarşıya kattığı yoğunluğun azalmasıyla cirolarında önemli değişimlerin olduğunu ifade eden çarşı esnafı, yeni belediyenin yapılmasını iple çektiklerini ifade etti.

VATANDAŞLAR DA MAĞDUR

Belediyenin çarşıda olmaması sadece esnafı değil vatandaşı da mağdur ediyor. Aynı anda hem belediyede hem bankada ya da herhangi bir dükkanda işi olan bir vatandaş hem vakit kaybı yaşıyor hem de çeşitli sıkıntılarla boğuşuyor. Belediye gibi kurumların çarşıda olması gerektiğine inandıklarını ifade eden Torbalı halkı, bu nedenle bir an evvel yeni belediye binasının yeniden çarşıda yükselmesini istiyor. Onlarca esnafın, binlerce vatandaşın mağdur olmasına neden olan belediyenin çarşıda olmayışı ilerleyen günlerde daha da büyük sıkıntılara neden olacağa benziyor.

ESNAF BELEDİYEYİ ÇARŞIYA İSTİYOR

İşlerinin her geçen gün daha da kötüye gittiğini ifade eden çarşı esnafı, “Belediyenin taşınmasıyla işlerimiz en az yarı yarıya düştü diyebiliriz. Belediyede çalışanların eksikliğinin yanı sıra belediyeye gelenlerin de eksikliğini hissediyoruz. Bu durum bizde ciddi derecede kayıplara neden oldu. Belediyenin yeniden çarşıda olması hem bizim hem de vatandaşların yararına olacaktır. İnşallah en kısa sürede belediye planlandığı gibi yeniden meydanda yükselir” ifadelerini kullandı.