Başarılı, genç girişimci Bahadır Enes Helvacı tarafından 2009 yılında Torbalı’da kurulan Bofigo, kendi alanında ilklere imza atmış, ilkeli, müşteri memnuniyeti odaklı, ulusal ve uluslararası düzeyde kalite ve güvenli olmayı kendine misyon olarak belirlemiş bir mobilya firması. Geçtiğimizde günlerde Türkiye Markası Zirvesi’nden “Yılın Dekorasyon Markası” ödülüyle dönen Helvacı, Torbalı 5.Kariyer ve İstihdam Fuarı’nda da gençlere girişimcilik deneyimlerini aktarmıştı.

Hem gençlere hem de kadınlara yönelik destekleyici çalışmalar ortaya koyan Bofigo, kadın istihdamı ve toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen iş yeri uygulamalarını hayata geçirmek için kollarını sıvadı. Torbalı'da modüler mobilya sektöründe kadın istihdamı atağı başlatan ve onlarca kadını sektöründe eğitip meslek sahibi yapan Bofigo, modüler mobilya sektöründe kadın istihdamının daha da artması için eğitimlerini sürdürüyor.

KADINLARIMIZ SANAYİDE YER EDİNMELİ

Teşekkür plaketini takdim eden Gülesin Atalay, “Bofigo gibi güçlü bir markanın kadınlarımıza dayatılan sektörlerin üzerini çizerek kadınlarımızın bilgi ve becerilerini arttırdığı bir çalışma ortaya koyması bizleri gerçekten gururlandırdı. Bizim de paydaşları arasında olduğumuz Sanayide Kadın Eli Projesinin ilçemizde başarılı sonuçlar doğuracağına böyle markalarımız ile daha inanıyoruz” dedi. Sözlerine devam eden Atalay, “Geçtiğimiz günlerde Torbalı lansmanını gerçekleştirdiğimiz Sanayide Kadın Eli Projesi ile bölgemiz başta olmak üzere ülkemizdeki kadınlarımızın sanayideki istihdama katılımını arttırmak, sanayinin nitelikli istihdam ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak, gençlerimizin önüne sanayide rol model olabilecek kadınları arttırmayı amaçlıyoruz. Sayın Enes Bahadır Helvacı ve Bofigo yönetimini de bu projemizde görmeyi çok isteriz.” diyerek sözlerine son verdi.

TEMEL KONU FIRSAT VERİLMESİ

Plaket takdim töreninde konuşan Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, “Sayın Bahadır Enes Helvacı başta olmak üzere Bofigo yönetimine ilçemiz ve bölgemiz adına teşekkür etmek istiyorum. Kadınlar isterse ve fırsat verilirse tüm sektörlerde başarılı olabileceğini düşünüyorum. Buradaki temel konu fırsat verilmesi ve istemesi. Bofigo gibi önemli markalarımızın bu fırsatları tanıması ve eğitimlerinden istihdam esilmesine kadar kadınlarımızı bu denli desteklemeleri takdire şayan. Cazibe Merkezi Torbalımızda hem kadınlarımızın hem de erkeklerimizin çalışabileceği binlerce sektör ve iş kolu bulunuyor. Kadınların erkekler kadar iş hayatına dâhil edildiği ve hanelerinin geçim kaygısına ortak olabildikleri bir yaşam tarzı Torbalı’da mümkün.” dedi.

CİNSİYET EŞİTLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR DÖNÜŞÜM

Plaketi teslim alan Bofigo Grup A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Enes Helvacı, “Bofigo ailesi olarak kadınlarımızın istihdamı bizim için basit bir proje değil, operasyonlarımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Erkek yoğun mobilya sektöründe cinsiyet eşitliği açısından önemli bir dönüşümü başlattık. Kadınlar birbirinden cesaret, üretim departmanlarımız ise birbirinden ilham aldı. Kadın istihdamındaki artışın, hizmet kalitemize ve üretim ağımıza da olumlu yansımaları oldu. Böyle bir dönüşüme öncülük etmekten gurur duyuyoruz. Şimdiden hedeflerimizin üzerinde istihdam rakamlarına ulaştık. Bu motivasyonla ‘mesleğin kadını erkeği olmaz’ demeye ve kadınlara istihdam yaratmaya devam edeceğiz.” dedi.