İzmir İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkan adayı Çağlar Aran bugün Torbalı’da bir basın açıklaması yaptı. Torbalılı olan başkan adayı, mevcut yönetimin hukuğu tanımamasına tepki gösterdi. Birliğe kayıtlı 10 bine yakın çobanın seçimli genel kurul öncesi üyelik seviyelerinin asil üyelikten, aday üyeliğe düşürüldüğünü, bu şekilde seçme ve seçilme haklarının elinden alındığını ifade etti. Mevcut başkan Cafer Gülpınar'ın kendisine yakın olan 123 asil üye ile seçime gitmeyi hedeflediğini de öne süren Aran, "Yapılmak tamamen hukuksuzdur " dedi. Başkan adayı olan Çağlar Aran, kurul öncesi şimdiden bazı hukuksuzluklar yapıldığını iddia etti.

ONLARCA ÇOBAN KATILDI

Torbalı Kent Arşivi’nin bahçesinde gerçekleşen basın açıklamasına çok sayıda üretici katıldı. ‘Dik dur eğilme çobanlar seninle’ sloganı ile karşılaşan Çağlar Aran gerçekleştirdiği basın açıklamasında hukuksuzluğu ‘Dur’ dedi.  Aran, “Üretici olan biz çobanlar yok sayılıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı'na durum ilettim. Bakanlığın 81 ile dağıtımı gerçekleştirilen yazısı ile genel kurulların birlik üyeleriyle yapılacağı belirtildi. Mevcut yönetim bakanlığı bile mahkemeye vermeye kalktı” dedi.

Aran sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Mevcut yönetim bizim seçme ve seçilme hakkını elimizden almaya çalışıyorlar. 123 kişi ile seçim yapmak istiyorlar. Biz ailelerimizle 50 bin kişilik bir aileyiz. Burası eski Türkiye değil. Kimse kimsenin seçme-seçilme hakkını alamaz. Bu mücadeleyi her yerde yapacağız. Hepimiz burada aidat ödüyoruz. Bu aidatla birlik yönetilmeye çalışılıyor. Sen o zaman 123 kişiyle bu birliği yönet. Hem devletin desteğini alacaksın, hem sizlerin üzerinden prim alacak, hem aidat alacak. Ondan sonra da seçme hakkınızı elinden alacak. Öyle bir şey yok arkadaş. Çobanın oyuyla herkesin oyu eşit. 

Bu mücadelesi gerek hukuk gerek millet mücadelesidir. Sesimizi her yerde çıkarmamız lazım. 720 tane köy gezdim. 18 aydır tek tek üreticimle buluşuyorum. Ailemize sahip çıkalım. Buradan sesleniyorum, üreticimden korkma! Sandık gelecek, milletin iradesinin üstünde başka güç yoktur.  Seçme ve seçilme hakkımızı alamazsınız. Bu kadar mazlumun hakkını yiyemezsiniz. Benim için değil çobanlarım için o sandığı önümüze getireceksiniz