İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Torbalı Belediyesi’nin ortak çalışması kapsamında asfalt çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Son 4 ayda 8 mahallede binlerce ton sıcak asfalt dökülerek yollar yapıldı. Çalışmalarına ara vermeden devam eden ekipler, son olarak Özbey ile Gümüldür yolunu bağlayan kısım ve Özbey ile otoban yolunu bağlayan yol tamamen asfaltlanacak. Özellikle otoban yolunu bağlayan yolun ilçedeki trafik yoğunluğunu azaltası planlanıyor.

2 NOKTADA ASFALT ÇALIŞMASI

Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, son 4 ayda ilçe genelinde yapılan sıcak asfalt çalışmalarını yakından takip ediyor. Çalışmaları yerinden takip eden Yakupoğlu, “İlçemizde sorunları çözmek adına çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. 4 ayda birçok mahallede sıcak asfalt serdik. Şimdi sıra Özbey-Gümüldür yolu ve Özbey-Otoban bağlantı yolumuzu tamamen asfaltlayacağız. Toplamda 5 kilometre olan yolumuzu en kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.

BAĞLANTI YOLU ÖNEMLİ

İlçe merkezi ve kırsalda asfalt çalışmalarına ara vermeden devam eden Torbalı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle büyük bir sorunu ortadan kaldırmak için yoğun bir mesai harcıyor. 4 aylık kısa süre içerisinde 8 mahallede toplam 60 bin ton sıcak asfalt döküldüğünü ifade eden Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu, “İlçemizin önemli yollarını sıcak asfalt ile kapladık. Şimdi ilçenin büyük sorunu olan trafiği hafifletmek adına önemli bir çalışma yapıyoruz. Özbey mahallesi ile otoban yolunu bağlayan yolu asfaltlıyoruz.  Bu yol tamamlandıktan sonra artık şehir içine giren servis araçları, tarım araçları ve ağır tonajlı araçlar bu yolu kullanacak. Böylelikle Torbalı-Kemalpaşa kavşağındaki trafik yoğunluğu azalacak” şeklinde konuştu.