Torbalı’da okul öncesi eğitim için dev bir adım atıldı. Koronavirüs salgını dönemi önemi daha da artan okul öncesi eğitim alanında hizmet veren Özel Sevgi Yumağı Gündüz Bakım Evi el değiştirerek Özel Özü Çocuk Gündüz Bakım Evi oldu. 30 yıllık eğitim tecrübesi ile Fatma Karahan’ın müdür olduğu okul öncesi eğitim yuvasında kayıtlar başladı. Pandemi sürecinde de açık olacak olan Özü Çocuk Gündüz Bakım Evi, 2-6 yaş arası öğrencileri kabul ediyor. Deneyimli eğitim kadrosu ile ilçede hem ilkleri hem de enleri gerçekleştirmeye kararlı olan eğitim yuvası, kaliteli eğitimi, uygun fiyatlarla velilerle buluşturacak. Şu sıra hummalı bir şekilde tadilat ve dekorasyon işlemlerinin de sürdüğü sıcak eğitim yuvasında her şey öğrenciler için en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş olacak.

İLKLERİN VE ENLERİN OKULU OLACAK

Eğitimin en önemli kademesi olan okul öncesi eğitim alanına yapılan bu yatırım en çok da çocukları için kaliteli bir eğitim yuvası arayan veliler için pozitif bir adım oldu. Ertuğrul Mahallesi, Şehit Teğmen Serdar Genç İlkokulu’nun yanında bulunan özel eğitim yuvasında birçok anaokulunda bulunmayan işaret dili eğitimi de verilecek. Eğitimin en önemli kademelerinden biri olan okul öncesi eğitimde bir marka olmasına kesin gözüyle bakılan Özü Çocuk Gündüz Bakım Evi’nde öğrenciler tam donanımlı olarak okul hayatlarına başlayacaklar.

YÖNETİCİLERDEN OKULA DAVET

‘Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır’ diyen Özü Çocuk Gündüz Bakım Evi yöneticileri, “Torbalı’da ilkleri bünyesinde bulunduran bir eğitim yuvası hayalimizi gerçekleştirdik. Çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bu dönemde çocuklarımıza yapacağımız dokunuşlarla onları geleceğe en güzel şekilde hazırlayacağız” dedi. Pandemi sürecinde açık olduklarını, tüm sağlık ve hijyen önlemlerinin de alındığını ifade eden yöneticiler, velileri okula davet etti.