Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu’nda eğitim 4 Ekim tarihinde başlayacak. Okulda Hibrit Eğitim Sistemi modelinin uygulanacağı öğrenilirken, üniversite sınavı sonrasında açılan 190 kontenjanın tamamının dolduğu öğrenildi. 150 öğrenci kaydını yaptırdığı belirtilirken, 40 öğrenci ise kayıt yaptırmadı. Ek tercihlerle birlikte kalan 40 kontenjanın da dolmasına kesin gözüyle bakılırken okul idaresinin yeni eğitim dönemi için hazırlıkları tamamladığı öğrenildi. Yüzde 80 yüz yüze yüzde 20 ise uzaktan eğitimin uygulanacağı belirtildi. Öte yandan yüz yüze eğitim de ise sınıfların yüzde 50 kapasite ile derslere devam edeceği açıklandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN SAĞLIĞI BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Celalettin Şimşek, yaptığı açıklamada “Yüz yüze eğitim için hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Derslerimiz yüzde 80 yüz yüze, yüzde 20 ise uzaktan eğitim olacak. Yüz yüze eğitimlerimizde ise sınıflarımızda yüzde 50 kapasite ile eğitim verilecek. Bunun için yedek sınıflarımızı eğitim görmeye hazır hale getirdik. Öğrencilerimizin sağlığı bizler için çok önemli. Tedbirleri kesinlikle elden bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

MEZUN ÖĞRENCİLER İŞ BULMA SIKINTISI YAŞAMIYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu’ndaki bölümlerin mezun olduktan sonra kısa sürede iş bulma imkanı sağladığını belirten Şimşek, “Okulumuzda Sondaj Teknolojisi, Geoteknik, Maden Teknolojisi, Doğal Yapı Taşları, Seramik ve Endüstri ve Kaynak Teknolojisi bölümlerimiz mevcut. Bu bölümlerden mezun olan öğrencilerimiz, jeotermal, petrol, maden, zemin etüdü vs. gibi bölümlerde iş bulma imkanı sağlıyor. Bölümlerimizden mezun olan öğrencilerin iş bulma gibi sıkıntısı olmuyor. Bu nedenle de bölümlerimize yoğun talep oluyor” ifadelerini kullandı.

“KAYNAK TEKNOLOJİSİ SEKTÖRDEN GELEN TALEP DOĞRULTUSUNDA AÇILDI”

Kaynak Teknolojisi bölümünün bu yıl yeni açılan bir bölüm olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Celalettin Şimşek, “Kaynak Teknolojisi bölümü Torbalı’daki sektörden gelen talep doğrultusunda açıldı. Bu alanda çalışan eleman sıkıntısı olduğunu gördük ve biz de gelen talepler doğrultusunda bölümümüzü açtık. Öğrencilerde bölümümüze yoğun ilgi gösterdi. Bölümümüzde yetiştirdiğimiz öğrenciler sayesinde sektördeki açığı da gidereceğimizi düşünüyorum”  diyerek sözlerini noktaladı. ÖMER DUR