Torbalı’nın organik el yapımı ürünlerinin satılacağı lezzet durağı Torbalı Mahallesi’ndeki Gazi İlkokulu karşısında hizmete girdi. 250 metrekare büyüklüğe sahip olan çiçeği burnundaki işletmede mantı, içli köfte, yaprak sarma, fastfood ürünleri, saç kavurma, güveç, serpme kahvaltı, haşhaşlı katmer, bükme ve tatlı çeşitleri sunulacak. Deneyimli aşçı Saniye Mert tarafından yapılacak olan her bir yemek, yiyenlerin damaklarında iz bırakacak.  İlerleyen zamanlarda, paket servis hizmetinin de olacağını söyleyen Mert, ayrıca çalışan bayanlar için evlerine yemek servisi de gerçekleştireceklerini anlattı.

‘YÖRESEL GÜNÜ YAPACAĞIZ’

Haftada bir gün yöresel günü yapacaklarını ifade eden Saniye Mert, “Her hafta bir ilimizin öne çıkan yöresel yemeğini, o bölgede yaşamış kişilerin tavsiyeleri ile yapacağız. Onlardan fikir alıp, biz yapacağız” diye konuştu.

SUCUK AFYON’DAN TEREYAĞI ELMALI’DAN…

“İşletmemizde her şey ev yapımı ve organik olacak” diye konuşan Saniye Mert, “Sucuğumuz Afyon’dan tereyağı Elmalı’dan geliyor. Mantı veya içli köfteyi ise hazır değil, el açması hamur ile yapacağız. Damak zevkine düşkün olanları mutlaka mekanımıza bekleriz” şeklinde konuştu.