Torbalı siyasetinin gündemini uzun süredir CHP belirliyor. Yaklaşık on gündür CHP Mahalle delege seçimleri gündemi etkisi altına aldı. Bunun öncesinde seçim tarihine yapılan itirazların neticesinde ertelenmesi. Oldu olacak derken yaklaşık 1-2 aylık süreci geride bıraktık. Seçim CHP’nin seçimiydi ancak bazı teknik direktörlerin etkisi ve rolleri gözden kaçmadı.

Ertuğrul Mahallesinde ki seçim berabere kalınca, feryat figan gürültü çıkarmak isteyenler oldu. Özellikle Bizim Torbalı haber portalı Ertuğrul seçimleri için yapmadığı kara propaganda kalmadı. Ekrem İmamoğlu’nun yaşadığı mağduriyete benzetmede bulunmakla kalmayıp, neredeyse Binali Yıldırım’ın “çünkü çaldılar” bu yüzden berabere bitti demeye getirdi.

Yıl 2015 yine aynı ucuz politika.

2015 CHP İlçe Kongresi var. Övünç Demir ve ekibinin İsmail Uygur ve Faruk Akpınar’ı delegeye kömür dağıtmakla suçlamış ve kötü bir propaganda yürütmüştü. Delege seçimlerinde Övünç Demir ve ekibini bu söylemler yüzünden eleştiren İsmail Uygur’u kürsünün arkasından destekleyen, alkışlayan Halis Koç geçtiğimiz gün İsmail Uygur’u yine aynı propaganda üzerinden eleştirdi.

Siyaset söylemlerde ki hataları kabul etmez.

Siyasette iki kere iki her zaman dört etmez.

Siyasette yaşanılan hatalardan ders almayanlar her zaman hezimetle yüz yüze kalmıştır kalacaktır.

Övünç Demir ve ekibinin bu söylemler ve tavırlardan uzaklaşmadığı sürece ne sonuç değişir ne de başarı elde edilir.

Övünç Demir parti içerisinde ki vermiş olduğu mücadelenin onda birini AK Partiye karşı verseydi CHP tabanında büyük güzel bir köşe başı tutar ve kalıcı olurdu.

Siyaseten yapmış olduğu hatalar yüzünden yıllardır sürdürmüş olduğu istikrar bile kendi mahallesinden delege seçilmesine engel oldu. Geldiğimiz noktada sonuca baktığımızda onca yıl mücadeleye karşı 3’te sıfır.

Halis Koç bu süreçte neler yazdı:

Ertuğrul garanti, Ertuğrul’u alan Torbalı’yı alır. Cumhuriyet ve Alpkent kesin. Kırsalda Mavi listenin ağırlığı hissediliyor. Yazıbaşı konti garanti Pancar ise plase dedi.

Yazılanlar ve daha sonrasında yaşanılanlara baktığımızda Çapak, Göllüce ve Ahmetli dışında başarı elde ettiği bir yer yok.

Peki biz ne yazdık…

Yeterli delege sayısına ulaşırsa Övünç Demir’in kendisi aday olur, yeterli sayıda delege alamazsa başka bir isim aday olur.

Sanırım aday olacak kişi an itibariyle belli olmuştur.

Övünç Demir neden bu kadar yıpranır hale geldi…

İsmail Uygur’un adaylığının açıklanmasıyla birlikte yapmış olduğu toplantıda; “Arkadaşlar bu bir parti içi yarıştır, biz ilk önce Cumhuriyet Halk Partiliyiz sonra siyasetçiyiz. Biz her ne olursa olsun geleceğimizi değil partimizin seçim alması için mücadele etmek zorundayız.” Diyerek ekibine yön verseydi, bugün İlçe Başkanlığını partililer altın tepside sunardı. Yapmış olduğu toplantıda yanlış yönlendirmesi sonucunda ekibinde potansiyel sahibi olan yoldaşlarını kaybetti. 

Övünç Demir yaşanan bu mağlubiyetlerin ardından gemiyi limana yanaştıracak değil.

Benim kendisine naçizane tavsiyem ilk önce teknik direktörünün işine son versin.

Ne CHP’li ne de Torbalılı vatandaşlar Torbalı için bu kadar vakit harcayan birini görmemezlikten gelir.

Övünç Demir bu saatten sonra İlde yönetime girebilir. PM’de görev alabilir ancak Torbalı’da bir hedefi varsa rotasını ve teknik direktörünü değiştirip tertemiz bir sayfa açması gerekmektedir.

Şimdi ben bunları yazdım diye bir linç kampanyası başlayabilir. Ancak elbette kendisini çok seven, başarılı olmasını isteyen ekip arkadaşlarından biri veya birileri bu eleştirileri kendisine yapacaktır.

Dip not: benim tanıdığım hiçbir teknik direktör kendi rızasıyla istifa etmez.